Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Επιστολή ΔΕΠΟΔΑΘ στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης


«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,
Η διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στη χώρα μας, είναι μείζον θέμα, αφού σε πολλές περιοχές εξακολουθεί η λειτουργία των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) δηλαδή οι χωματερές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια υγεία & το περιβάλλον.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται, με την επικείμενη καταδίκη της χώρας μας λόγω της συνέχισης λειτουργίας των ΧΑΔΑ με τέσσερα χρηματικά ποσά, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Φο.Δ.Σ.Α.), το οποίο εκπροσωπεί 46 Φορείς όλης της χώρας, στην πρόσφατη 4η πανελλήνια συνάντηση του, που πραγματοποιήθηκε στις 25, 26 & 27 Ιουνίου 2010 στην Ζάκυνθο, αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες με τους επιμέρους Φορείς όλης της χώρας και μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων.
Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας είναι μια από αυτές που δεν έχουν ακόμη λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, αφού σε μεγάλο μέρος των 4 από τους 5 Νομούς της, Λειτουργούν ΧΑΔΑ.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: