Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ερώτηση Τσόνογλου στην Μπατζελή για την εξισωτική αποζημίωση 2009


Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2010
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Α. Μπατζελή
ΘΕΜΑ: Καταβολή Χρηματικής Προκαταβολής Εξισωτικής Αποζημίωσης 2009
Κυρία Υπουργέ,
Ο αγροτικός κόσμος μάχεται καθημερινά για την επιβίωσή του γι’ αυτό και κάθε είδους χρηματική βοήθεια αποτελεί ανάσα και αρωγό στην προσπάθεια που καταβάλει να συνεχίσει να παλεύει στην ύπαιθρο. Ιδιαίτερα ο κλάδος των κτηνοτρόφων που αγνοήθηκε σημαντικά και περιφρονήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία προσάρμοσε την επιδοματική της πολιτική σε παροχές με κριτήριο τα μικροκομματικά ανά περιφέρεια συμφέροντα ολίγων και εκλεκτών της, αγνοώντας την μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλών εισοδηματιών.
Η εξισωτική αποζημίωση που για το 2009 ανέρχεται σε ύψος 90,4 εκ. Ευρώ για 100.000 περίπου δικαιούχους και παρά το γεγονός ότι οι δικαιούχοι έχουν υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά διαμέσου των ΕΑΣ και πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο μέτρο ωστόσο καμία πληρωμή μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.
Τα χρήματα που θα προέλθουν από την εξισωτική αποζημίωση πρέπει να είναι άμεσα προκειμένου οι κτηνοτρόφοι, που αποτελούν και την πλειοψηφία των δικαιούχων να διευκολυνθούν στην έγκαιρη αγορά ζωοτροφών σε χαμηλές τιμές.
Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα μέτρο στήριξης για τους κτηνοτρόφους. Έναν κλάδο που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και γι’ αυτό πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους ώστε οι αποζημιώσεις να είναι άμεσες και να πάνε στους πραγματικούς δικαιούχους, έτσι ώστε να στηριχθεί το αγροτικό τους εισόδημα αι να αναπτυχθεί η ύπαιθρος.
Ερωτάται η κα Υπουργός:
Λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας και την ανάγκη των κτηνοτρόφων για άμεση αγορά ζωοτροφών και λοιπών εφοδίων ερωτάσθε πότε προτίθεστε να καταβάλετε τις αποζημιώσεις από το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης?

Η Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου - Βυλλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: