Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά για τη νέα σχολική χρονιά


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές. Αυτή η χρονιά αρχίζει με περισσότερες προσδοκίες. Προσδοκίες, που για να γίνουν πραγματικότητα, απαιτούν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προωθεί την σε βάθος γνώση και την κριτική σκέψη. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα διαμορφώνει μαθητές – πολίτες του σήμερα και του αύριο. Γι΄αυτό η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που προωθείται, θα πρέπει να αποτελεί τομή στην διαδικασία της εκπαίδευσης, με την εμπλοκή όλων των φορέων : εκπαιδευτικών και κοινωνικών.
Είναι η κατάλληλη εποχή να προχωρήσουμε όλοι μαζί, από κάθε ιδιότητα και θέση, για να εδραιωθεί μια ισχυρή δημόσια παιδεία των νέων οριζόντων. Είναι η περίοδος που, πέρα από διαπιστώσεις, πρέπει να φανούμε δημιουργικοί, αφού η παιδεία του σήμερα διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο.
Αυτή η χρονιά του 2010, που πιστεύω πως θα είναι σταθμός για την εκπαίδευση, είναι παράλληλα και η χρονιά που κλείνει ο κύκλος του θεσμού των Νομαρχιών. Κοιτώντας τα 8 χρόνια που δουλέψαμε στη Νομαρχία, διαπιστώνουμε πως έγιναν σημαντικά πράγματα για την εκπαίδευση, βελτιώνοντας κατά πολύ τις κτιριακές υποδομές. Αξιοποιώντας 13.200.000 € από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια :
 Κατασκευάσαμε νέα κτίρια: Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, το Δημοτικό Σχολείο στο Τάχι και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, το Λύκειο Οινοφύτων, το 5ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς και το 3ο Νηπιαγωγείο Θήβας.
 Ετοιμάσαμε τις μελέτες, εξασφαλίσαμε και ήδη κατασκευάζουμε νέα κτίρια : το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου και το Δημοτικό Σχολείο στο Μαυρομάτι, καθώς και προσθήκες αιθουσών στα 1ο Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.
 Με εξασφαλισμένους πόρους προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ – ΣΕΚ Θήβας.
 Βελτιώσαμε δεκάδες σχολικά κτίρια σε όλη τη Βοιωτία, με νέες αίθουσες, προσθήκες, επεκτάσεις και παρεμβάσεις σε κύριους και βοηθητικούς χώρους. Ενδεικτικά :
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας όπου έγιναν εργασίες αναπαλαίωσης και ανάδειξής του.
Η προσθήκη κτιρίου στο Λύκειο Βαγίων
Οι προσθήκες στο 1ο Δημοτικό Σχηματαρίου, στο 10ο Δημοτικό Λιβαδειάς, στο 6ο Δημοτικό Λιβαδειάς και πολλά άλλα.
Το τέλος της Νομαρχίας, ανοίγει τους νέους θεσμούς των ισχυρών Δήμων και των αιρετών Περιφερειών, που θα συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της παιδείας.
Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή αρχή, καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Να είναι μια χρονιά γόνιμη, παραγωγική και δημιουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: