Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Καθυστέρηση στην Υπουργική απόφαση για την κατανομή ισχύος των ΑΠΕ


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ διαφόρων ΑΠΕ από την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή ισχύος μεταξύ των διαφόρων τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δεν αποτελεί πλέον έκπληξη από μια κυβέρνηση που σχεδιάζει την πολιτική της “στο πόδι”. Άλλωστε, είναι γνωστή η αναστάτωση που προκάλεσε, με την προχειρότητά της, η Υπουργός σε χιλιάδες αγρότες και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Όπως, επίσης, δεν αποτελεί είδηση ο παραγκωνισμός, μέσω της κατανομής που αποφάσισε η Υπουργός, χιλιάδων αιτήσεων αγροτών, μικρών επενδυτών στα φωτοβολταϊκά και τις μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες.
Αποτελεί, όμως, είδηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανατρέπει τον ενεργειακό σχεδιασμό που η ίδια κατήρτισε, αφού στο Δελτίο Τύπου – Ομολογία που εξέδωσε, τοποθετεί το Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ στον κάλαθο των αχρήστων, δεδομένου ότι στην υπόψη κατανομή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έργα που εντάσσονται στη διαδικασία του “fast track”.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: