Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Στους Δελφούς ο Κλέαρχος Περγαντάς για την ομιλία Παπανδρέου



Τους Δελφούς επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς όπου παραβρέθηκε στην Συνάντηση Διαλόγου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις εργασίες της οποίας άνοιξε με την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Ακαδημαϊκοί, Πρυτάνεις των ΑΕΙ, πρόεδροι των ΤΕΙ, εκπρόσωποι φορέων, ο υπουργός Έρευνας της Πορτογαλίας Χοσέ Μαριάνο Γκάκο και ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου.
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ προανήγγειλε και νέο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε το νέο μοντέλο και τόνισε τις τομές που θα πραγματοποιηθούν στην εκπαίδευση.
Με αφορμή τις αλλαγές που αφορούν στη λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε: «Πρέπει να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος πανεπιστημιακής κοινότητας και κοινωνικών φορέων έτσι ώστε ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας να παράγει γνώση η οποία θα έχει σχέση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: