Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είπαν στην κοινή συνέντευξη τύπου Μπιρμπίλη και Μπεγλίτης για ΕΑΒ και Ασωπό


Τίνα Μπίρμπίλη: "Σε σχέση με την ΕΑΒ πράγματι υπάρχει πρόβλημα καταγεγραμμένο στον Ασωπό, το Υπουργείο έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για όλες τις βιομηχανίες του Ασωπού με ίδιους όρους και ειδικά για το θέμα αυτό και με τα πορίσματα των περιβαλλοντικών, των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, θα έχουμε συνεργασία πολύ στενή με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα αυτό."

Π. Μπεγλίτης: "Αν μου επιτρέπετε για την αμυντική βιομηχανία. Πράγματι, παράγει περιβαλλοντικά προβλήματα η αμυντική βιομηχανία, όπως και τα στρατιωτικά εργοστάσια βάσης και οι ναύσταθμοι.
Ειδικά για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, δημιουργήθηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και θέλω να ευχαριστήσω την κα Μπιρμπίλη που έδωσε στην ΕΑΒ περιβαλλοντικό πιστοποιητικό μέχρι το 2012, αναλαμβάνοντας συγχρόνως την ευθύνη παρεμβάσεων και ανασυγκρότησης της παραγωγικής δομής, έτσι ώστε να αποτραπεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Όμως το ζήτημα, επειδή το έχουμε ψάξει πολύ με τον κ. Βενιζέλο και σε συνεννόηση με τη διοίκηση της ΕΑΒ, νομίζω ότι υπερτιμάται, πάντα σε συνάρτηση με τα προβλήματα και με την επιβάρυνση που έχει ο Ασωπός στη Βοιωτία.
Στις αρχές του 2010, όταν η Νομαρχία Βοιωτίας επιχείρησε να αναστείλει την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΑΒ, πιστεύω ότι ήταν καθ' υπερβολή. Τα προβλήματα είναι πολύ λιγότερα απ' όσα πολλές φορές ορισμένοι αναδεικνύουν.
Γνωρίζοντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τη λειτουργία της ΕΑΒ εκ των έσω, θέλω να σας πω ότι η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ σημαντική, στον εκμηδενισμό ουσιαστικά ρύπων και όχι απλά βιομηχανικών αποβλήτων. Άρα το πρόβλημα, είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που επικοινωνιακά έχει αναδειχθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: