Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: «Μια απρέπεια του Υπουργείου Παιδείας …»


Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που προσβάλλει τη λογική, τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών προέβη το Υπουργείο Παιδείας λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ανακοίνωσε διορισμούς αναπληρωτών καθηγητών ειδικοτήτων Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε περιοχές ΠΥΣΠΕ όπου εκκρεμούν !!! αιτήσεις αποσπάσεων συναδέλφων μονίμων καθηγητών με σοβαρούς λόγους οικογενειακής κατάστασης, συνυπηρέτησης κ.α.
Έτσι, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς εκατοντάδες οικογένειες καθηγητών έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου και την απρεπή στάση του Υπουργείου - που ενώ υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα διευκόλυνσης – τους οδηγεί σε διάλυση του οικογενειακού προγραμματισμού και βίου τους.
Αλήθεια ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συγκεκριμένη επιλογή ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη αστοχία, προχειρότητα και ελλιπή σχεδιασμό;
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την απρέπεια και την αδικία εις βάρος των συναδέλφων καθηγητών και των οικογενειών τους.
Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τους αιρετούς στο ΚΥΣΔΕ να προβούν σε κάθε πρόσφορη ενέργεια για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: