Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Ανακοίνωση του υπ. περιφερειάρχη σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού περιβάλλοντος στα Μεσσάπια


Η επίσκεψη και η τοποθέτηση της Υπουργού Περιβάλλοντος στα Μεσσάπια της Κεντρικής Εύβοιας προκαλεί το λαό περιοχής γιατί η πολιτική που υπερασπίζεται είναι η πολιτική που δημιούργησε και όξυνε το πρόβλημα της ρύπανσης του νερού και του εδάφους στην Εύβοια την Βοιωτία και σε πολλά μέρη της Αττικής.
Πρόκειται για επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος. Αυτή είναι η εκτίμηση μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών που βιώνουν τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης καταστροφής με βαριές συνέπειες στην υγεία τους και στην αγροτική παραγωγή.
Ό, τι και να κάνουν η ηγεσία, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν μπορούν να αποκρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες που έχουν γιατί η δική τους πολιτική οδήγησε στην χρήσιμοποίηση του Ασωπού ποταμού ως καναλιού διοχέτευσης τοξικών αποβλήτων και η μετατροπή της Κεντρικής Εύβοιας σε τάφο τοξικών ουσιών των βιομηχανιών της περιοχής.
Ο λαός πρέπει να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των αγωνιστικών διαθέσεων και να αντιμετωπίσει αταλάντευτα την ψευδολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια υπουργεία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα μοιράζει ψευτοϋποσχέσεις, που αποσκοπούν στην άμβλυνση των λαϊκών αντιδράσεων και στη διαιώνιση του προβλήματος της ρύπανσης του νερού που αποδεδειγμένα είναι αιτία εξάπλωσης του καρκίνου.
Το ΚΚΕ αποφασιστικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα με παρεμβάσεις ανέδειξε το πρόβλημα και παλεύει μαζί με το λαό για την εφαρμογή άμεσων ουσιαστικών μέτρων.
Συγκεκριμένα:
-Να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή διαχείρισης τοξικών αποβλήτων και να σταματήσει η απόθεσή τους στον Ασωπό στα Μεσσάπια ή σε άλλα σημεία. Και να αποκατασταθεί η ζημιά στις περιοχές αυτές.
-Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η παροχή καθαρού νερού χωρίς να επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια.
-Να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί προληπτικοί έλεγχοι στην υγεία των κατοίκων των περιοχών Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας.
-Να πραγματοποιηθούν συστηματική έλεγχοι στα αγροτικά και τα υπόλοιπα διατροφικά προϊόντα που παράγονται στις παραπάνω περιοχές και να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές με 100% αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: