Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κάποιες σκέψεις για το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας’ και τις τελευταίες εξελίξεις με τον ΣΥΝ


Γράφει ο Κώστας Χαϊνάς

Εδώ και περίπου εννέα μήνες πολίτες από όλη τη Στερεά Ελλάδα έχουν συγκροτήσει μια κίνηση πολιτών, το ‘Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς’, στην αρχή με αφορμή την οργάνωση μιας παρέμβασης για τον ‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ’ την οποία έκανε με συζητήσεις, εκδηλώσεις και με δημοσιοποίηση και με κατάθεση και στη δημόσια διαβούλευση συγκεκριμένης κριτικής και προτάσεων. Οι πολίτες αυτοί βέβαια που συγκρότησαν το αυτοδιοικητικό κίνημα δεν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά.
Εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια έχουν συναντηθεί σε μικρούς και μεγάλους αγώνες για τον Ασωπό, την Μεσσαπία, τον Κορινθιακό και τον Ευβοϊκό Κόλπο, την Γκιώνα, στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα και σε πολλούς άλλους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς αγώνες στην περιφέρεια της Στερεάς. Αυτή η κοινή πορεία δημιούργησε σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης.
Γνωρίζαμε από την αρχή ότι είμαστε άνθρωποι με διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά θέματα της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής και στην πορεία δοκιμαστήκαμε σε πολλά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις.
Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: