Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Β. Τσόνογλου με Διεθνή Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH) υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης για την Μυανμάρ (Βιρμανία) η οποία διεξήχθη στην Αθήνα με στόχο την ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη χώρα και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο ανατολικό μέρος της.
Σημειώνουμε ότι η FIDH ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία Γαλλικών και Γερμανικών Οργανισμών και θεωρείται ο πρώτος μη Κυβερνητικός Οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην ομιλία της, στην Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας, η κ. Τσόνογλου είπε τα εξής:
«Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής σας καλωσορίζω σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είμαι η Βασιλική Τσόνογλου, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας και μέλος της επιτροπής ισότητας και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα για την επίσκεψή σας που δεν είναι μόνο εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική. Είναι παγκοσμίως γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στη Βιρμανία αλλά και τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί. Φαινόμενα σύγχρονης βίας και κατάφορης καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων που όλη η ευρωπαϊκή κοινότητα καταδικάζει. Γεγονότα που μένουν χαραγμένα όχι μόνο στην ιστορία αλλά και στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, γεγονότα που πληγώνουν όχι μόνο σωματικά αλλά πάνω απ’ όλα βασανίζουν ανθρώπινες ψυχές δημιουργώντας τραύματα που δεν μπορούν να επουλωθούν και χάσματα αγεφύρωτα.
Όλος ο πλανήτης καταδικάζει την αποτροπιαστική χρήση βίας εναντίον φιλειρηνικών διαδηλωτών, την κατάφορη καταπάτηση και βεβήλωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα ανθρώπινα Δικαιώματα....

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: