Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Χαιρετισμός Κατ. Διαμαντοπούλου στους Ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος PRESERVE



Άρχισε χθες Δευτέρα η τετραήμερη επίσκεψη εκπροσώπων Περιφερειών, Οργανισμών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σουηδία, Ρουμανία, Γαλλία, Βέλγιο) που διοργανώνει από 13 έως και 16 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PRESERVE.
Η επίσκεψη των Ευρωπαίων εταίρων στη Στερεά Ελλάδα αποσκοπεί στο να τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την τουριστική πολιτική, το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, αλλά και τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητές που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα, εφόσον αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, ως εναλλακτικός προορισμός 12 μηνών το χρόνο.
Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα της τετραήμερης επίσκεψης περιλαμβάνει αφενός μεν 3 θεματικούς κύκλους παρουσιάσεων και συζητήσεων (α.. Ιαματικός Τουρισμός, β. Αγροτουρισμός και γ. Περιφερειακή Τουριστική Ανάπτυξη), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα και αφετέρου πλήθος επισκέψεων, τόσο σε σημαντικά μνημεία της Στερεάς Ελλάδας (Δελφοί, Μονή Οσίου Λουκά, Θερμοπύλες), όσο και σε χώρους που έχουν αξιοποιηθεί σαν πρότυπες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως η Λουτρόπολη της Αιδηψού και το πρότυπο Αγρόκτημα Αμφίκαια.
Οι δαπάνες για τη διοργάνωση

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: