Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η μάστιγα των αναβολικών - ανοιχτή πρόσκληση απο τον Γ. Κατσιμπάρδη


Με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα, με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», και σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 10.30, στην αίθουσα του «Ολυμπιακού Μουσείου» Θεσσαλονίκης (οδός Αγ. Δημητρίου & Γ΄ Σεπτεμβρίου), ¨ΗΜΕΡΙΔΑ¨ που έχει στόχο την ενημέρωση για τον αγώνα που αποβλέπει στο χτύπημα τής μάστιγας των αναβολικών.
Στην ΗΜΕΡΙΔΑ η οποία τιτλοφορείται «Οι επιπτώσεις στην υγεία και την ζωή των αθλούμενων από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών», θα καλωσορίσει τους καλεσμένους ο πρόεδρος της εταιρείας , κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, και θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρ. υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μ. Κλειστού Στίβου Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Δογάνης.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, με ομιλητές και παρεμβαίνοντες έχει χωριστεί σε δύο (2) ενότητες, ως εξής :
1η Θεματική Ενότητα: «Οι επιπτώσεις του ντόπινγκ στην υγεία και την ζωή των αθλητών/τριών»
Εισηγητής: Δημήτρης Γάκης, γενικός γραμματέας του Α.ΧΩ.Α., χειρουργός, πρ. πρόεδρος και διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.
Παρεμβάσεις γύρω από το θέμα της εισήγησης:
- Αστέριος Δεληγιάννης, καθηγητής Αθλητιατρικής στο Α.Π.Θ.
- Ευαγγελία Κουϊδή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αθλητιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .
- Dr. Νίκος Μαλλιαρόπουλος, Αθλητίατρος F.FSEM-UK, δ/ντης Αθλητιατρικού Κέντρου Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητριάτρων.
2η Θεματική Ενότητα: «Τρόποι αντιμετώπισης του ντόπινγκ»
Εισηγητής: Ο δικηγόρος, Αριστείδης Καμάρας, διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος του Α.ΧΩ.Α.
Παρεμβάσεις γύρω από το θέμα της εισήγησης:
- Ιωάννης Σταματόπουλος, χημικός μηχανικός, αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
- Βούλα Πατουλίδου, ολυμπιονίκης στα 100 μ., Tομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
- Γιώργος Παπαλιός, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, πρόεδρος του ¨Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου¨.
Στην εκδήλωση – που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον - έχουν κλιθεί: ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κύριος Άνθιμος, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, δήμαρχοι, αντινομάρχες, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των ΤΕΦΑΑ, φοιτητές, αθλητές και αθλητικοί παράγοντες, πολλοί άνθρωποι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, και όλα τα Μ.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: