Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο του Μιχ. Γιαννάκη στον Ελεύθερο Τύπο


Άρθρο του τομεάρχη Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη φιλοξένησε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Η παγκόσμια οικονομική και περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται η διεθνής κοινότητα αναδεικνύουν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει ο ενεργειακός τομέας και η διαχείριση των φυσικών πόρων μιας οικονομίας.
Οι απαντήσεις στην διπλή κρίση –περιβαλλοντική και οικονομική- εδράζονται στην διαχείριση των ενεργειακών πόρων και την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων. Η συνειδητοποίηση της ανάγκης διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου και η εντεινόμενη οικονομική κρίση οδήγησε σε σημαντικές πολιτικές επιλογές που αναδείκνυαν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό κόμβο. Η εκμετάλλευση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας που προκύπτουν από το υδρολογικό, ηλιακό και αιολικό δυναμικό οδήγησαν σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μας ισοζύγιο. Χωρίς να παραγνωρίζεται η «οικονομικότητα» των αναγκαίων επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, η Ελλάδα δημιούργησε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο που ευνόησε τις επενδύσεις και ταυτόχρονα συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και την Κλιματική Αλλαγή.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: