Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: «Έγκλημα διαρκείας στον Ασωπό»


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με τους υποψήφιους Νίκο Στουπή, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και Ελίζα Γεωργαντά αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας συναντήθηκαν με τους δημάρχους Τανάγρας, Οινοφύτων και Σχηματαρίου όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα από τη ρύπανση του Ασωπού. Κατά την επίσκεψή τους σε έναν αγωγό εκροής βιομηχανικών λυμάτων ο Νίκος Χουντής διαπιστώνοντας το μέγεθος του προβλήματος, δήλωσε τα εξής:
«Η ρύπανση του Ασωπού αποτελεί ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, για το οποίο οι πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι μεγάλες και συνεχιζόμενες.» Δεσμεύτηκε δε, ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, θέτοντάς το σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δοθεί οριστική λύση. Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση της «πράσινης ανάπτυξης» να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να πάψει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά κόλπα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν εργασιακούς χώρους όπου μίλησε σε εργαζόμενους, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πολιτική του μνημονίου φέρνει σε αδιέξοδα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες και τους κάλεσε στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, να δηλώσουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους σε αυτήν την πολιτική.
Τέλος επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Θήβας και αφού συνομίλησε με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, έδωσε Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: