Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Βοτανικός κήπος μέσα στις... φυλακές Ελεώνα


Ενας μικρός «παράδεισος» με βιοκαλλιέργεια λαχανικών, κήπο λουλουδιών, ελαφάκια να βόσκουν αμέριμνα αλλά και νεοσσούς φασιανών που μόλις... έσκασαν από τα αβγά ενός οργανωμένου εκκολαπτηρίου βρίσκεται εντός των «τειχών» των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα Θηβών.
Το όλο εγχείρημα έχει αναπτύξει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), το οποίο λειτουργεί μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης, με διευθυντή τον θεολόγο καθηγητή κ. Κλήμη Πυρουνάκη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά τον Σεπτέμβριο του 2008 (αρχικά από τη δημιουργία κήπου και περιβολιού) από τους καθηγητές του σχολείου. Υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Δικαιοσύνης, της διεύθυνσης της φυλακής αλλά και η υποστήριξη της τεχνικής αρμόδιας υπηρεσίας.
Στόχος της διεύθυνσης του σχολείου είναι οι φασιανοί, οι κυκνόχηνες κ.ά. -που εκκολάπτονται και εκτρέφονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος- να παραμένουν εκεί για έναν χρόνο την κάθε φορά. Στη συνέχεια θα απελευθερώνονται από μαθητές των γειτονικών σχολείων σε χώρους που θα υποδεικνύει το Δασαρχείο Θηβών μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου (και στη συνέχεια θα αντικαθίστανται).

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: