Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αλλοδαποί κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ!!!


Ρήμαξαν τις γεωτρήσεις στο Πυρί την ημέρα των Θεοφανείων….

Τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ έχουν βάλει στο μάτι, εδώ και πολύ καιρό, αλλοδαποί κυρίως στην Βοιωτία, από τους οποίους αποσπούν τον χαλκό, τον οποίο στην συνέχεια πωλούν στην Ελλάδα ή τις χώρες τους.
Την ημέρα των Θεοφανείων έκοψαν μεγάλο αριθμό από γεωτρήσεις της Θήβας και όχι μόνο, ενώ στο Άρμα οι κάτοικοι βρήκαν μερικούς πεσμένους στο έδαφος, καθώς φαίνεται πως οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.
Μαζί με τους μετασχηματιστές οι δράστες αφαιρούν και τα καλώδια του δικτύου, αλλά και τους σωλήνες ποτίσματος των καλλιεργειών, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στους αγρότες αλλά και την ΔΕΗ, η οποία έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, καθώς οι ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο της αφενός κοστίζουν και αφετέρου εγκυμονούν κινδύνους για τους τεχνικούς της επιχείρησης.
«Το πρόβλημα όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους αγρότες, γιατί μπαίνουμε σε καλλιεργητική περίοδο και αν μια γεώτρηση μείνει ανενεργή για τέσσερεις μήνες, τότε απαιτούνται νέες διαδικασίες για την αδειοδότηση, δηλαδή επιπλέον έξοδα για μας» εξηγεί ο Ι. Σκούμας, ένας από τα «θύματα» της κλοπής των μετασχηματιστών στο Πυρί Θηβών.
«Κράτος – ΔΕΗ – Αστυνομία και παραγωγοί θα να συνεργαστούμε για να λύσουμε το πρόβλημα» προτείνει, αναφερόμενος σε ένα εξ’ ίσου σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει, καθώς δεν υπάρχουν μετασχηματιστές και το εργοστάσιο έχει κλείσει.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν κλαπεί το τελευταίο διάστημα 630 μετασχηματιστές, από τους οποίους οι 130 στην περιοχή της Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: