Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δήλωση-καταγγελία Γιάννη Τσιάμη


Η απόφαση αυτή της συνένωσης στο Δήμο Ορχομενού, των δύο σχολείων, του Κοκκίνου και του Νέου Κοκκίνου, με έδρα του νέου Σχολείου το Νέο Κόκκινο (δηλαδή στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ) επιεικώς είναι αχαρακτήριστη και ανυπόστατη.
Αποτελεί παραλογισμό κάποιων και δεν γνωρίζω ακόμα τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε το Υπουργείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να γίνει έδρα του σχολείου της Τοπικής Κοινότητας ο οικισμός του Νέου Κοκκίνου, που φιλοξενεί (επαναλαμβάνω φιλοξενεί) εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξουν εταιρεία και άρα τόπο κατοικίας , αφού οι περισσότεροι δεν είναι ντόπιοι και μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Mιλάμε κατά βάση για μετακινούμενο πληθυσμό εδώ και πολλά χρόνια.
Θα το κατανοούσαμε εάν τα παιδιά ήταν περισσότερα, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού το σχολείο που πρότειναν να διατηρηθεί δεν έχει περισσότερα παιδιά, αλλά αντίθετα λιγότερα. Με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το Υπουργείο υποτίθεται θα εξέταζε με ιδιαίτερη προσοχή τα ορεινά χωριά. Μα το Κόκκινο είναι χαρακτηρισμένη ορεινή κοινότητα. Φανταστείτε πως εάν αύριο η ΛΑΡΚΟ δεν υφίσταται ως επιχείρηση ο οικισμός στον οποίο προτείνουν να διατηρήσουν το νέο Σχολείο θα εγκαταλειφθεί πλήρως και θα παύσει να υπάρχει με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι γονείς του χωριού να ξαναβρεθούν στη δυσάρεστη θέση για μια ακόμα φορά να ψάχνουν για νέα έδρα του σχολείου.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: