Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας πολιτών Θήβας ενάντια στα διόδια


Για ακόμη μια φορά το χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήβας επέλεξε να «ενημερωθεί» για το ζήτημα των διοδίων, παραπέμποντας αόριστα στο μέλλον την όποια συζήτηση & απόφαση. Φαίνεται πως 12 μέρες από το προηγούμενο Δημ. συμβούλιο όπου τέθηκε για πρώτη φορά το ζήτημα εκ μέρους μας & κατατέθηκε σχετικό ψήφισμα δεν ήταν αρκετός για τους δημοτικούς μας άρχοντες ώστε να διαμορφώσουν άποψη. Φαίνεται πως το καθημερινό χαράτσι που επιβάλλεται στους εργαζόμενους & επαγγελματίες της πόλης μας από τους «εθνικούς εργολάβους» δεν είναι «κατεπείγον» ζήτημα. Προέχει η εκλογή ….συμπαραστάτη του δημότη.
Ο αγώνας ενάντια στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στην κερδοσκοπική εκμετάλλευση θα συνεχίσει, όπως άλλωστε άρχισε & χωρίς τη δημοτική αρχή. Αν χρειαστεί & ενάντιά της. Οι πολίτες που βγαίνουν στις εθνικές οδούς «σηκώνοντας τις μπάρες» δεν θα σταματήσουν, παρά τις ύβρεις, την τρομοκρατία τις απειλές διώξεων, τη μετατροπή της τροχαίας σε εισπράκτορα των παραχωρησιούχων.
Όμως δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο αγώνας να γίνει αντικείμενο μικρο-παραταξιακής εκμετάλλευσης, από τις δημοτικές παρατάξεις ή τα κόμματα που τις στηρίζουν.
Όσοι & με όποιο τρόπο συντάσσονται στον αγώνα για την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών, όπως οι εθνικοί δρόμοι, ας το αποδείξουν έμπρακτα.
Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες της πόλης μας & όχι μόνο επαγρυπνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: