Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Με δυο Βοιωτούς η Εκτελεστική Επιτροπή του ΑΡΙΩΝ!!!

Με δυο Βοιωτούς απαρτίζεται πλέον η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου «ΑΡΙΩΝ», καθώς τακτικό μέλος εκλέχτηκε ο Σταμάτης Χαλβατζής για τον Δήμο Θηβαίων και αναπληρωματικό η Γιώτα Πούλου για τον Δήμο Λεβαδέων Ο Σύνδεσμος Προστασίας και οικολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου ΑΡΙΩΝ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της μόλυνσης της θαλάσσιας περιοχής του κόλπου, έχει έδρα το Αίγιο και μέλη του εκπροσώπους από όλους τους Δήμους που βρέχονται από τον Κορινθιακό. Μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΑΡΙΩΝΑ ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Γ. Νταουσάνης, όμως με τον «Καλλικράτη» εκλέχτηκε νέο Προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή.
Πρόεδρος του ΑΡΙΩΝ είναι ο Δήμαρχος Κορινθίων Α. Πνευματικός, Αντιπρόεδρος η Δημοτική Σύμβουλος Αιγιαλείας Μ. Τσουκαλά και Τακτικά Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής οι : Γκιολής Αναστάσιος (Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης), Σταμάτης Χαλβατζής (Δημοτικός Σύμβουλος Θηβαίων), Απόστολος Βανταράκης (Αντιδήμαρχος Πατρέων) και Χρήστος Τριανταφύλλου (Δημοτικός Σύμβουλος Δωρίδος) Αναπληρωματικά Μέλη εξελέγησαν η Γιώτα Πούλου (Δημοτική Σύμβουλος Λεβαδέων) και ο Ιωάννης Πάστρας (Δημοτικός Σύμβουλος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας).
Τον ΑΡΙΩΝΑ αποτελούσαν 28 μέλη – εκπρόσωποι των Καποδιστριακών Δήμων, που με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έγιναν 15, από την δυναμική παρέμβαση των οποίων εξαρτάται σημαντικά η μελλοντική υγεία του Κορινθιακού κόλπου! «Στις ακτές έχουν προκύψει μεγάλα προβλήματα λόγω της μόλυνσης του Κορινθιακού Κόλπου κι εμείς διαθέτουμε μια μεγάλη ακτογραμμή την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε, γι΄ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας εξουσιοδότησε τρία άτομα να εκπροσωπήσουν τον Δήμο μας στον νέο διευρυμένο Σύνδεσμο» επισημαίνει ο Σ. Χαλβατζής, εξηγώντας πως με την βοήθεια των δυο συναδέλφων μου Γ. Σκαλή και Π. Νίκα, αλλά και με τις σχετικές τοποθετήσεις κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου είχε θέσει υποψηφιότητα, εκπροσωπώντας τον Δήμο Θηβαίων , υποστηρίχθηκε και τελικά εκλέχτηκε μεταξύ των τεσσάρων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.
«Ο Σύνδεσμος έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα σοβαρό έργο και δίνει μάχη για την προστασία του Κορινθιακού, θεωρώντας ότι οι μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης βρίσκονται στην περιοχή μας (ΑΛΟΥΜΙΝΑ – Σωληνουργία ιχθυοτροφεία κ.α) που μολύνουν τον κόλπο. Θεωρώ ότι μέσα από την συμμετοχή μας στον Σύνδεσμο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τον Κορινθιακό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της μολυσμένης περιοχής , οπότε ο ρόλος μας είναι πολύ σημαντικός» τονίζει ο Σ. Χαλβατζής, μιλώντας για δραστικά μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο Κορινθιακός Κόλπος σύντομα θα είναι μια επικίνδυνη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: