Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ηλιόλουστη η Κυριακή του Πάσχα

Με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες θα γιορταστεί φέτος το Πάσχα, παρά την κακοκαιρία των περασμένων ημερών. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι βροχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι θυελλώδεις άνεμοι και η συννεφιά υποχωρούν από σήμερα και δίνουν τη θέση τους σε ανοιξιάτικο σκηνικό.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει γενική ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στη Βόρεια Κρήτη. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και το απόγευμα, συννεφιά αναμένεται να αναπτυχθεί κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στη Δυτική Ελλάδα ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 6 και τοπικά στο Αιγαίο Πέλαγος έως 7 μποφόρ. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να διαμορφωθούν στους 19οC στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και την Αττική, στους 20οC στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο, στους 21οC στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και στους 23οC στην υπόλοιπη χώρα.
Αύριο Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι και μετά θα σχηματιστεί συννεφιά στην ηπειρωτική χώρα. Στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Την ημέρα της Αναστάσεως, όπως όλα δείχνουν, το σούβλισμα του οβελία θα πραγματοποιηθεί με ηλιοφάνεια, αλλά το παραδοσιακό τραπέζι θα ολοκληρωθεί μάλλον με συννεφιά.
Για την Κυριακή του Πάσχα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία η συννεφιά θα αυξηθεί και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στη δυτική χώρα ανατολικοί με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα είναι βοριάδες με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 25οC στα δυτικά, τους 17 με 18οC στα νησιά και τους 18 με 20οC στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Η επιστροφή των εκδρομέων, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης καιρού, αναμένεται να γίνει σε συνθήκες καλοκαιρίας. Μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα στα Δυτικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: