Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Λιβαδειά: Συλλαλητήριο εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ στο Υπουργείο Υγείας

Το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, που εδρεύει στην Λιβαδειά, πραγματοποιεί Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, στο Υπουργείο Υγείας, με θέμα το Μέλλον των Δομών του ΕΚΕΨΥΕ.
Tο ΕΚΕΨΥΕ αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην χώρα μας για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ηλικιωμένους με υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα. Αποτελεί, πέρα από ιστορικό θεσμό για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα και έναν ζωντανό οργανισμό στον οποίο επιτελείται έργο πρόληψης, θεραπείας, κατάρτισης αλλά και εκπαίδευσης. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το πρόβλημα των Οικοτροφείων είναι πρόβλημα της κοινωνίας και όχι μόνο των ενοίκων και των εργαζομένων.
Το Υπουργείο Υγείας μας αντιμετωπίζει τεχνοκρατικά ενώ εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης , σ’ αυτές της δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας, να δώσει άμεση λύση, γιατί το μόνο που μας έχει απομείνει στη χώρα του Μνημονίου είναι η Ανθρωπιά και η Αλληλεγγύη προς τους αδύναμους συμπολίτες μας. Διεκδικούμε :
α) Να παραμείνουν οι ένοικοι, ως έχουν στα τρία Οικοτροφεία.
β) Να παραμείνει ο ίδιος Προϋπολογισμός για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΕΨΥΕ.
γ) Να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας με μόνιμο καθεστώς εργασίας ( στελέχωση μέσω ΑΣΕΠ ).
δ) Να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Δομών.
Σας ενημερώνουμε ότι θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 14/4/2011 και ώρα 8.00΄το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: