Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Βάσω Τσόνογλου στην Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη

Συνάντηση με την Υπουργό ΥΠΕΚΑ κα. Κ. Μπιρμπίλη, τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Ν. Σηφουνάκη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε η Βουλευτής του Νομού Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη για το σημαντικό ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας σχετικά με την αναστολή εκδόσεως οικοδομικών αδειών και την αναστολή εκτελέσεως οικοδομικών εργασιών στην περιοχή του Παρνασσού και στην ευρύτερη κτηματική περιφέρεια της Αράχωβας.
Κατά την συνάντηση η βουλευτής εξέθεσε τις απόψεις τόσο των κατοίκων όσο και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται περί την οικοδομή στην περιοχή αλλά και της ανάγκης ορθολογικής ανάπτυξής της, τονίζοντας πλην των άλλων ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρωτεύοντα στόχο έχει η προστασία του Παρνασσού, ως εθνικού δρυμού προστατευόμενου από την πολιτεία και τους πολίτες, πλην όμως θα αποτελέσει πλήγμα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και για όσους πολίτες ήδη έχουν στα χέρια τους νόμιμες άδειες και έχουν αρχίσει οικοδομικές εργασίες ή έχουν ήδη καταθέσει φακέλους και έχουν αποκτήσει δικαιώματα προς λήψη νόμιμων αδειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο να αναστείλει η πολιτεία το νόμιμο δικαίωμα να αναγείρουν οικοδομή, σεβόμενος το περιβάλλον και τους νόμους ή να συνεχίσουν τις οικοδομές που νόμιμα έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν.
Η υπουργός δήλωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα εκδοθούν εγκύκλιοι σχετικά με την συνέχιση των οικοδομικών εργασιών στην περιοχή, θα ενημερωθούν οι φορείς, και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ακόμη ευρύτερη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δημάρχους, επιμελητήρια κλπ πριν την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του εθνικού δρυμού του Παρνασσού, τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού και την εν γένει δραστηριότητα ανάλογα με την χρήση των ζωνών που θα δημιουργηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: