Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις καταστροφές στην Εύβοια (2007-2009)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην συνεδρίασή του της 25ης Μαΐου 2011 ενημερώθηκε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια των ετών 2007 και 2009 και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2009 που προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στην Κεντρική και την Νότια Εύβοια.
Στις πυρκαγιές του έτους 2007 έχασαν τη ζωή τους επτά (7) νέοι άνθρωποι, ενώ ένας (1) έμεινε ανάπηρος.
Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο (2) πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, όταν κατέπεσε το αεροσκάφος που συμμετείχε στην πυρόσβεση στην περιοχή των Ν. Στύρων.
Κάηκαν 250.000 στρ. δασικών εκτάσεων και καλλιεργειών, δεκάδες κατοικίες, επαγγελματικοί και βοηθητικοί χώροι ενώ σημαντικές ήταν οι καταστροφές στις δημόσιες υποδομές.
Η μεγάλη καταστροφή που έγινε ταυτόχρονα στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, προκάλεσε την αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρήσεων και φορέων, αλλά και την στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεντρώθηκαν περίπου διακόσια (200) εκ. €, αλλά όπως αποδείχθηκε, μέχρι σήμερα, δεν διατέθηκε κανένα ουσιαστικό ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών στο περιβάλλον και στις δημόσιες υποδομές της Εύβοιας.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές......

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: