Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΝΔΙΑ: Ημερίδα ενημέρωσης των Επιχειρήσεων

Ημερίδα ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ και την ΑΝ.ΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ την Παρασκευή 20-05-2011 και ώρα 19.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης, στη Λαμία.
Εισηγητές ήταν: α) ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μανώλης Πατεράκης β) ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αλέξανδρος Φούρλας και γ) ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Καράντζαλης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας. Παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Ιωάννης Γρανίτσας καθώς και η βουλευτής Φθιώτιδας κα. Κατερίνα Μπατζελή.
Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για
α) Χρηματοδοτικά Προγράμματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013, β) Επιχειρηματικούς συνεργατικούς σχηματισμούς CLUSTERS και γ) Προγράμματα Χρηματοδότησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για τη Στερεά Ελλάδα.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μανώλης Πατεράκης που έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των προγραμμάτων του ΕΠΑΝ ΙΙ και απάντησε σε ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αλέξανδρος Φούρλας αναφέρθηκε στην απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μιλώντας για την « ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα».
Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Καράντζαλης που παρουσίασε τα Προγράμματα Χρηματοδότησης που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και τόνισε ότι « Πρέπει να ξαναγίνουμε χώρα που παράγει. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την εξαγωγική δραστηριότητα παράγοντας ανταγωνιστικά αγαθά με ταυτόχρονη ανακατάληψη της εσωτερικής μας αγοράς, υποκαθιστώντας και εκδιώκοντας τα εισαγόμενα αγαθά που σήμερα έχουν καταλάβει την ελληνική αγορά. Τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ- ΕΣΠΑ 2007-2013 που διαχειρίζεται η ΑΝ.ΔΙΑ για τη Στερεά Ελλάδα δίνουν την αναγκαία ρευστότητα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για ένα καινούριο ξεκίνημα στις Νέες Συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά. Τα Προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ διευκολύνουν την επανεκκίνηση της οικονομίας μας. ».
Ακολουθεί συνημμένο αρχείο με τα προγράμματα τα οποία και παρουσίασε ο κ. Καράντζαλης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βρουν πληροφορίες για τα πιο πάνω προγράμματα στο δικτυακό τόπο της ΑΝ.ΔΙΑ www.andia.gr.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝ.ΔΙΑ
ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Δείτε τα προγράμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: