Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Του Νέου στην Θήβα

«Διπλῆν χαρὰν ἐσχηκότες, τῇ ἀναστάσει Χριστοῦ, καὶ τῇ σεπτῇ ἀθλήσει, τοῦ σοφοῦ Νικολάου· διπλοῦς οὖν καὶ τοὺς ὕμνους προσάγωμεν νῦν, καὶ θερμῶς ἀνακράζωμεν. Σῷσον ἡμᾶς πανάγιε Βασιλεῦ, Νικολάου ταῖς ἐντεύξεσιν».
Ο ύμνος αυτός που είναι δανεισμένος από την Ασματική Ακολουθία του Οσιομάρτυρος Αγίου Νικολάου Του Νέου του εν Βουνένοις του Ιαματικού, αντιπροσωπεύει τα αισθήματα που διακατέχουν τις καρδιές μας όταν το ημερολόγιο δείχνει εννέα Μαΐου ημέρα της Ανοιξιάτικης και Αναστάσιμης Μνήμης Του. Με διπλή χαρά λοιπόν και εφέτος εορτάσαμε και πανηγυρίσαμε την μνήμη του Προστάτου και Εφόρου της Ενορίας μας μαζί με τις άλλες δέκα εννέα! (μόνον) Ενορίες σε ολόκληρη την Ελλαδική επικράτεια , τα δύο Προσκυνήματα Του στα Βούνενα και στο Μπακλαλί Αλμυρού Βόλου, τα τέσσερα φερώνυμα Μοναστήρια, τα δεκάδες Παρεκκλήσια, Εξωκκλήσια και Ιδιωτικούς Ναούς και κυρίως με την Ιερά και Παλαίφατο Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου όπου φυλάσσεται η Πάντιμος Κάρα του Ενδόξου Αθλητού της Πίστεως μας.
Και εφέτος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας με την βοήθεια πολλών συνεργατών που εθελοντικά προσφέρθηκαν κατέβαλε κάθε προσπάθεια για την λαμπρή διεξαγωγή της Πασχαλινής Πανηγύρεως μας.

Η συνέχεια και...
Περισσότερες φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: