Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ: «Παραγωγική η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου»

Ολοκληρώθηκε η 5η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που συνήλθε στις 25 Μαΐου, με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έτους 2011 και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών.
Η κατάρτιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αφορά τα έργα των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το Γ΄ ΚΠΣ (ΣΑΝΑ 3) και το ΕΣΠΑ (ΣΑΝΑ 8), στο πλαίσιο των αντίστοιχων ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Η κατάρτιση της ΣΑΝΑ 3 είναι στην ουσία «τακτοποιητική», δεδομένου ότι το Γ΄ ΚΠΣ και τα αντίστοιχα έργα έχουν ολοκληρωθεί και προχωρά η αποπληρωμή τους, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα οικονομικά στοιχεία.
Η ΣΑΝΑ 8, είναι το πρόγραμμα έργων των πέντε περιφερειακών ενοτήτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και για το οποίο διασφαλίζεται η συνέχιση της υλοποίησης και η πληρωμή των λογαριασμό τους.
Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς « Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που υλοποιούμε ένα εξαιρετικά συμπιεσμένο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, από τα 133.000.000 € για τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, εμείς χρησιμοποιούμε τα 70.000.000 €. Το ποσό αυτό είναι όλα για τα έργα του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ που εκτελούνται.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: