Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρόταση της Ο.Τ.Υ.Ε η κατάργηση του Τελωνείου Θήβας

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας σας ενημερώσαμε ότι το Τελωνείο Θήβας πάει για λουκέτο!!!!
Βρήκαμε την πρόταση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) που την χαρακτηρίζει ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη, που είναι η εξής.....
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας, μετά το Συνέδριο της Ρόδου στις 17 & 18 Ιουνίου του 2010, με σαφήνεια και συνέπεια τοποθετήθηκε για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου Οργανισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας, που να ανταποκρίνεται στο παρόν και να βάζει τις βάσεις για το μέλλον της.
Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε, την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για μια σύγχρονη Τελωνειακή Υπηρεσία, που θα λειτουργεί ως ο κύριος πυλώνας στήριξης των δημοσίων εσόδων και των κοινοτικών απαιτήσεων και παράλληλα προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τις διάφορες εν εξελίξει απειλές π.χ. ναρκωτικά, όπλα κ.λ.π.
Δυστυχώς, η τελευταία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Τελωνειακής Υπηρεσίας δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επειδή η τροποποίηση του Περιφερειακού Οργανισμού Τελωνείων έγινε αποσπασματικά και πρόχειρα. Ο Οργανισμός της Τελωνειακής Υπηρεσίας πρέπει να είναι ενιαίος, να έχει αφετηρία την Κεντρική Υπηρεσία, να διαρθρώνεται στις αποκεντρωμένες και να καταλήγει στις περιφερειακές μονάδες, στα Τελωνεία.
Κάθε συζήτηση που αφορά στην αναδιοργάνωση των Τελωνειακών Υπηρεσιών πρέπει να έχει ως αφετηρία τα εξής:

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: