Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βολές Μαρίνου για το κλείσιμο των νοσοκομείων

Σε Εκδήλωση με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας μίλησε χτες 25/5, ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Κ.Ο. Χαλκίδας του ΚΚΕ και έγινε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος στάθηκε στα εξής ζητήματα:
«Οι εξελίξεις θέτουν ένα κρίσιμο ζήτημα.
Η οργή , η αγανάκτηση που προκαλούν οι βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής ανάπτυξης , της κρίσης ,της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ να μετατραπούν σε λαϊκή δύναμη που θα αντιταχθεί οργανωμένα σθεναρά στη βαρβαρότητα που ζούμε , προετοιμάζοντας την αντεπίθεση του εργατικού –λαϊκού κινήματος ,την ανατροπή αυτής της άθλιας κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες , για να κτίσουμε μια νέα κοινωνία στην οποία οι παραγωγοί του πλούτου θα χαίρονται τον κόπο τους.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είναι επικίνδυνη , πολύ επικίνδυνη και αυτό τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα στοιχεία.
Ότι και να ισχυριστούν , αυτά τα κόμματα ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κι αυτό το βιώνουν οι ασθενείς , το βιώνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Χαλκίδας , στα Κέντρα Υγείας της περιοχής με άγριο τρόπο.
Έχουμε 24.000 κενές θέσεις νοσηλευτών και 4.500 κενές θέσεις γιατρών, πανελλαδικά.
Χάνονται άδικα πολλές ζωές.
Ένα μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας οφείλεται στην πολιτική που οδήγησε στις ελλείψεις σε προσωπικό , ιατρικό εξοπλισμό και τεχνολογικά μέσα.
Να τους καταδικάσει ο λαός χωρίς καμία ταλάντευση.
Οι εργατικές –λαϊκές οικογένειες πληρώνουν φορολογία , ασφαλιστικές εισφορές και τις χαρατσώνουν με εισιτήρια ,πληρώνουν για εξετάσεις, για φάρμακα, πληρώνουν άμεσα και μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά.
Πληρώνουν δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας έχουν ξεπεράσει το 40% των συνολικών δαπανών.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: