Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ομιλία Τσόνογλου για τις Δημόσιες Συμβάσεις Εθνικής Άμυνας


Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το παρόν νομοσχέδιο συζητείται σε μία χρονική συγκυρία, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα, αλλά και για την πορεία και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Η έξοδος της χώρας μας από κάθε λογής κρίσεις και πέρα από λογικές και νοοτροπίες που ευνοούν τη συντήρηση και τη στασιμότητα κρίνεται σήμερα όσο ποτέ αναγκαία και επιτακτική.
Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή που κρίνεται το μέλλον του ελληνικού κράτους, όχι μόνο για τη θέση του στην Ευρώπη, αλλά και για το ευρύτερο γεωπολιτικό σκηνικό. Γι’ αυτό απαιτούνται πολύ σοβαρές, σωστές, μεθοδικές, στρατηγικής σημασίας και αξίας κινήσεις.
Απαιτείται επιχειρησιακή ετοιμότητα, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, που όλοι γίναμε μάρτυρες, στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.
Η εθνική άμυνα σήμερα παρά ποτέ αποτελεί τον πλέον ευαίσθητο τομέα του κράτους. Τομέας εθνικού, ζωτικού ενδιαφέροντος και σημασίας, ο οποίος σηματοδοτεί, αλλά και περιστρέφεται γύρω από έννοιες που έχουν να κάνουν με την εθνική μας κυριαρχία, με την ασφάλεια και προστασία των συνόρων μας, με την προστασία των πολιτών.
Η σημερινή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη εποχή για το μέλλον και την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας. Αποτυπώνει με τρόπο ριζοσπαστικό το συμπύκνωμα της γνώσης, αλλά και των εμπειριών που κατακτήσαμε από την εξέταση και παρακολούθηση του πώς διαμορφώθηκαν, υλοποιήθηκαν και εξελίχθηκαν οι συμβάσεις προμηθειών στον τομέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: