Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"O κόσμος καίγεται…, και το Περιφερειακό χτενίζεται!"

Η Ριζοσπαστική και Οικολογική Συνεργασία επέμενε από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 25/5 να πραγματοποιηθεί επίκαιρη γενικευμένη πολιτική συζήτηση ανάμεσα στα μέλη του για την συγκυρία όπως την διαγράφουν οι πληροφορίες για τις αλλαγές σε υγεία , παιδεία, υπηρεσίες στην περιφέρεια μας και κυρίως οι χθεσινές εξαγγελίες - λαίλαπα του Υπουργικού Συμβουλίου με το μνημόνιο 4 απέναντι στα κουτσουρεμένα ήδη λαϊκά δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις.
« ..Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που όλη η κοινωνία καταρρέει με τα νέα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο να κάνει πως δεν καταλαβαίνει και να στέκεται σε γραφειοκρατικά μικροζητήματα καθημερινής διαχείρισης που καμία τελικά σημασία δεν θα έχουν σε λίγο . Ούτε βέβαια αποτελεί λύση η απλή συζήτηση κάποιων ερωτήσεων – επερωτήσεων, ακόμα και ψηφισμάτων, για θέματα που έχουν τις αιτίες τους στην ίδια την κυβερνητική πολιτική…», σημείωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Νίκος Στουπής.
Το προεδρείο αρνήθηκε την συζήτηση και μετέφερε το θέμα προς αξιολόγηση στο τέλος της συνεδρίασης μαζί με την συζήτηση των ψηφισμάτων. Εκεί, στο τέλος , με υπεκφυγή του ί-διου του Περιφερειάρχη, δήθεν περί υποβάθμισης της σοβαρότητας του θέματος λόγω ακα-τάλληλου της ώρας και της κατάστασης αποσύνθεσης του οργάνου , η κυβερνητική πλειοψη-φία του Περιφερειακού Συμβουλίου απέρριψε την πρόταση, ακόμα και ως έκδοση ψηφίσμα-τος.
Μετά την εξέλιξη αυτή σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Στουπής σημείωσε:

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: