Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μπαζάρ γνωριμίας απο τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Θήβας!

Με στόχο την γνωριμία του σχολείου αλλά και των προϊόντων που παράγουν, με την τοπική κοινωνία, οι 31 μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων διοργάνωσαν μπαζάρ στην κεντρική πλατεία της Θήβας.
«Το Ειδικό Εργαστήριο δεν είναι μέχρι σήμερα ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή μας» εξηγεί ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βαγγέλης Ντόβολος υπογραμμίζοντας ότι «μέσα από αυτό το μπαζάρ στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για να βοηθήσουν στην λειτουργία των εργαστηρίων του σχολείου μας» και συνεχίζει: «Στόχος μας δεν είναι το κέρδος αλλά η δημοσιοποίηση της δουλειάς μας. Είναι ένα καλό βήμα και σκοπεύουμε να το κάνουμε κάθε χρονιά»
Το σχολείο αυτό που απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες λειτουργεί στο Λουτουφί και οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους πήραν την πρωτοβουλία να κάνουν μια μικρή αγορά.
Γλυκά, χειροτεχνήματα αλλά και διάφορα αρωματικά και κηπευτικά φυτά γέμισαν τους πάγκους και αγοράστηκαν αρκετά γρήγορα από τους Θηβαίους που έσπευσαν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παιδιών.
Πολλά από αυτά μάλιστα είναι βιολογικά, αλλά σίγουρα όλα φτιαγμένα με μεράκι!
Παράλληλα, όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Ντόβολος, «η 10η Ιουνίου θα είναι ημέρα γιορτής για το σχολείο καθώς τα παιδιά θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την υποδοχή της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics Αθήνα 2011, που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας».
Το μπαζάρ επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων που συνεχάρη τους μαθητές και δήλωσε συπαραστάτης στις προσπάθειες τους.
Στο μεταξύ, στις 15 Ιουνίου και στις 7 το απόγευμα, οι μαθητές του σχολείου διοργανώνουν αποχαιρετιστήρια γιορτή για την λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στην εκδήλωση τα παιδιά θα παρουσιάσουν θεατρικό έργο, θα τραγουδήσουν μιας και έχουν δημιουργήσει τη δική τους χορωδία ενώ θα παρουσιάσουν και τη δουλειά που κάνουν στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
Και φυσικά σας περιμένουν όλους!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: