Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Βόμβα αποβλήτων στην Βοιωτία, απουσία της Κοινωνικής Ευθύνης!!!

Μεθοδεύεται μεταφορά στην Θήβα και δημιουργία ΧΥΤΕΑ στην Βοιωτία…..

Με την συμμετοχή ελάχιστων ενδιαφερόμενων, είχαν προσκληθεί 32 φορείς και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πήγαν μόνο επτά, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Θήβας (ΔΕΠΟΔΑΘ) με φορείς και ενεργούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής ευθύνης της επιχείρησης, στα πλαίσια της διαδικασίας της Κοινωνικής ευθύνης, που έχει να κάνει με την ουσιαστική συμμετοχή των φορέων και ενεργών πολιτών, τόσο στην ενημέρωση για τον σχεδιασμό και τη δράση της επιχείρησης, όσο και στην παρακολούθηση των έργων.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν γενικά στοιχεία για την λειτουργία και τους στόχους της επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα αναλύθηκε ο σχεδιασμό της, ο οποίος αφορά κυρίως την ενασχόλησή της με τις Λοιπές Κατηγορίες Αστικών Αποβλήτων (κτηνοτροφικά, αγροτικά, λυματολάσπη, αδρανή υλικά), όπου προβλήθηκαν και βίντεο με αυτού του είδους μονάδες σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τα άκρως επικίνδυνα ενδιαφέροντα θέματα ωστόσο, που συζητήθηκαν, όχι μόνο προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες, αλλά κυρίως έφεραν στην επιφάνεια τις προθέσεις των αρμόδιων υπουργών…
Η αρχή έγινε από την Λαμία, όπου η υφ. Γ. Τσάγκρη «προέτρεψε» ορθά – κοφτά τους μη έχοντες ΧΥΤΑ, να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους στους έχοντες (ΧΥΤΑ), προκειμένου να απαλλαγεί η Ελλάδα από τα πρόστιμα των χωματερών, ρίχνοντας έντεχνα τον κλήρο στην Θήβα, που τυγχάνει να έχει μεγάλη χωρητικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους της περιφέρειας, που είτε είναι κορεσμένοι, είτε αναμένεται να κορεστούν πολύ γρήγορα….
Σύμφωνα με τον χάρτη των ΧΥΤΑ στην Στερεά Ελλάδα, οι κόκκινες περιοχές δεν διαθέτουν Χώρο Υγειονομικής Ταφής, οι κίτρινες έχουν κορεσμένους ΧΥΤΑ και οι πράσινες, που φρόντισαν να είναι σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις τους με την περιβαλλοντική νομοθεσία….

Η συνέχεια
εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: