Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Άναψε χθες η Φλόγα της Ελπίδας και σήμερα έρχεται στη Θήβα!

Στο λόφο της Πνύκας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η Τελετή Αφής της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θάνος Παπαϊωάννου.
Ο κ. Θάνος Παπαϊωάννου, στο χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι «οι αγώνες αυτοί επιβεβαιώνουν και αναδεικνύουν την ουσία των ολυμπιακών ιδανικών: την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτισμών, την ευγενή άμιλλα, την εμπιστοσύνη στον άνθρωπο και τις δυνατότητές του».
Συγχαίροντας τους συμμετέχοντες αθλητές τόνισε πως «αγωνίζονται καθημερινά, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους, για να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής, επί ίσοις όροις».
Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε, τέλος, ότι «η φετινή διοργάνωση, την οποία φιλοξενούμε στην Αθήνα από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, αποδεικνύει πως, ακόμα και σε μια δύσκολη συγκυρία, μπορούμε να αναμετρηθούμε με μεγάλες προκλήσεις και να ανταποκριθούμε σε αυτές με αίσθημα ευθύνης».

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η υποδοχή των Special Olympics στη Θήβα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: