Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Κ.Ο ΚΚΕ Λιβαδειάς για τα νοσοκομεία και την υγεία

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Μέσα στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων , που παίρνονται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων και να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, ξεχωρίζουν οι συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων.
Πρόκειται για μια διαδικασία, που οδηγεί στον παραπέρα σημαντικό περιορισμό της παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, στην υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης, που -χρόνια τώρα-παρέχεται στα νοσοκομεία της περιφέρειας με σοβαρές αδυναμίες και κενά, χωρίς να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του λαού, εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω του λειψού εξοπλισμού τους.
Αυτό προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την ορθολογική διαχείριση των νοσοκομείων και τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας τους. Για να κάνουν δήθεν οικονομία, με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης.
Αυτή η άποψη είναι προέκταση της αντίληψης πως η υγεία είναι εμπόρευμα. Πως τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, θεωρώντας τον ασθενή πελάτη και την νοσηλεία του κόστος.
Είναι κομμάτι της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, βάζοντας προφανώς σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες του λαού και την ζωή του.

Η συνέχεια εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: