Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Καλή η αρχή με το παζάρι της Θήβας!!


Άρχισε και επίσημα σήμερα το παζάρι της Θήβας, με περίπτερα 3 Χ 3 μέτρα μέτρων, αλλά και με ράντζα, εκτός δυο σημείων, μεταξύ των οδών Οιδίποδος και Αντιγόνης, όπου τα περίπτερα είναι μεγαλύτερα .

Τα είδη του φετινού παζαριού αφορούν είδη ένδυσης- υπόδησης, κοσμήματα, είδη οικιακής χρήσης, CD, λουκουμάδες, χαλβάς, κουδούνια και παραδοσιακά είδη, είδη δώρων, βιβλία, και οι θέσεις των παραγκών κληρώθηκαν χθες το πρωϊ δημόσια ενώπιον επιτροπής Δημοτικών Συμβούλων.

«Οι άδειες είναι προσωποπαγείς και δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση, η εισφορά, η εκμίσθωση και η παραχώρηση, κατά χρήση, των αδειών της παραγράφου αυτής, καθώς και η άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές, από οποιονδήποτε τρίτο, εκτός από τον/τη σύζυγο και τα τέκνα των κατόχων των αδειών, υπό τον όρο ότι αυτοί δεν κατέχουν άλλη άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου» τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Χατζησταμάτης, ενώ το δημόσιο, οι δήμοι ή κοινότητες και εκκλησιαστικές αρχές δεν επιτρέπεται να εκμισθώνουν ή να παραχωρούν κατά χρήση χώρους που δεν κατέχουν άδεια.

Τα τέλη χρήσης των χώρων, καθορίστηκαν στα 750 ευρώ για όλους τους χώρους, εκτός από την οδό Οιδίποδος και μέχρι την Αντιγόνης, όπου καθορίστηκαν τα 850, το ποσό για τα ράντζα στα 500 ευρώ και σε περίπτωση που κάποιος έμπορος μετασκευάσει το ράντζο σε παράγκα, θα καταβάλει 600 ευρώ, ενώ επιβαρύνεται εξολοκλήρου με το κόστος κατασκευής και το ποσό μεγαλώνει ανάλογα τον χώρο τοποθέτησης και είδους..

Η αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου έχει πρόστιμο 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση, οι άδειες συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη χορηγήθηκαν σε εμπόρους και σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου, εκδόθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ισχύουν για τη συγκεκριμένη θέση που κατοχύρωσαν οι δικαιούχοι στη δημοπρασία.

Δεν απομένει, παρά να διαπιστώσουμε την ρητή απαγόρευση του Δήμιου σχετικά με την τοποθέτηση πραμάτειας μπροστά από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου!

Κάθε χρόνο όμως, το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θήβα κατά την διάρκεια του παζαριού είναι η καθαριότητα!!!

Φέτος έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες μέσα στην Δημοτική Αγορά, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ( Παλαιό Νοσοκομείο), επί της οδού Αντιγόνης (σε οικόπεδο) και στην Πινδάρου (στο parking Τσαμούταλη, δίπλα από την τράπεζα ALPHA), ενώ στο παλαιό Νοσοκομείο λειτουργεί και ντουζιέρα.

Οι έμποροι του παζαριού, για λόγους καθαριότητας αλλά και υγιεινής, θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια σε σακούλες απορριμμάτων και να τα τοποθετούν στους κάδους απορριμμάτων (πράσινοι) και ανακύκλωσης (μπλε) ανάλογα με το είδος τους και τα χαρτοκιβώτια μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αφού πρώτα τα έχουν συμπιέσει ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο. Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι αυτά να τοποθετούνται συμπιεσμένα και δεμένα δίπλα στον μπλε κάδο.

Αξίζει να σημειωθεί η συμβολή της Τροχαίας, η οποία από το πρωϊ της Δευτέρας βρίσκεται επί ποδός σε όλα τα «δύσκολα» σημεία του κέντρου, εμποδίζοντας τα οχήματα και δίκυκλα να κλείνουν καίριες εισόδους του κέντρου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: