Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Λειτουργία ΙΕΚ στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα

Σε συνεργασία με την Γεν Γραμματεία Δια Βίου
Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και το Ι.Ε.Κ. Χαλκίδας ξεκίνησε χθες Δευτέρα την λειτουργία του στο Κατάστημά Κράτησης Γυναικών του Ελεώνα, Ι.Ε.Κ. ειδικότητας Βοηθού Μαγειρικής Τέχνης, διάρκειας δύο εξαμηνων, με την συμμετοχή 18 κρατουμένων.

Το Ι.Ε.Κ. αυτό είναι ισότιμο των λοιπών δημόσιων Ι.Ε.Κ. που λειτουργούν στην χώρα με τον ίδιο κανονισμό λειτουργίας και κατάρτισης.
Τα μαθήματα είναι θεωρητικά και εργαστηριακά και η αξιολόγηση των καταρτιζόμενων θα γίνει τόσο με εξετάσεις προόδου, κατά την διάρκεια του εξαμήνου, όσο και με την διενέργεια τελικών εξετάσεων στο τέλος του εξαμήνου.
Οι καταρτιζόμενες που θα ολοκληρώσουν την κατάρτισή τους θα λαβουν "Βεβαίωση Επαγγελματικής Καταρτισης", που τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης,που είναι αναγνωρισμένο τοσο στην χώρα μας όσο και στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Σε περίπτωση αποφυλάκισής τους κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μπορουν να συνεχίσουν την κατάρτισή τους σε οποιοδήποτε δημόσιο Ι.Ε.Κ. της χώρας.

Πηγη: ΚΚΓΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: