Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μιχάλης Γιαννάκης: "Μερισματούχοι δύο ταχυτήτων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού"

Την άμεση καταβολή του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους συνταξιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Τα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης και η μείωση της χρηματοδότησης του ΜΤΣ, όχι μόνο δεν εξασφάλισαν την βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά βύθισαν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των δικαιούχων του Ταμείου» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης και τονίζει ότι το Ταμείο όφειλε έστω μια προκαταβολή στους μη δικαιούχους του ΕΚΟΕΜΣ, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι οι μερισματούχοι του Στρατού Ξηράς από την μία και των υπόλοιπων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την άλλη, αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Μερισματούχοι δύο ταχυτήτων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού»

Κύριοι Υπουργοί

Με απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ και έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, μειώθηκε από 1-1-2011 το χορηγούμενο από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού μέρισμα, σε ποσοστό 25%, συρρικνώνοντας δραματικά τα ήδη μειωμένα εισοδήματα -από τις αποφάσεις του 2010- των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας.

Και παρά τις οριζόντιες αποφάσεις της κυβέρνησης, η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αποδείχθηκε από την πρόσφατη απόφαση να μην καταβληθεί στους μερισματούχους η δόση του Δ’ Τριμήνου του 2011, χωρίς μάλιστα να ανακοινώνεται η ακριβής ημερομηνία καταβολής του μερίσματος.

Την ίδια ώρα, οι δικαιούχοι του Ειδικού Κλάδου Ενίσχυσης Μερισματούχων του ΜΤΣ (ΕΚΟΕΜΣ) λαμβάνουν σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση τα μερίσματα που δικαιούνται, δημιουργώντας την αίσθηση οι μερισματούχοι του ΜΤΣ αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Επειδή σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία η καταβολή του μερίσματος του Δ τριμήνου του 2011 αποτελεί όρο επιβίωσης για χιλιάδες δικαιούχους που μέσα σε δύο χρόνια είδαν τις αποδοχές τους να περικόπτονται δραματικά, αλλά οι υποχρεώσεις τους να πολλαπλασιάζονται

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Πότε θα καταβληθεί το μέρισμα στους δικαιούχους του ΜΤΣ; Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του ΜΤΣ;

-Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν στο ΜΤΣ, ώστε να δοθεί τουλάχιστον μια προκαταβολή στους μερισματούχους του ΜΤΣ, που δεν είναι δικαιούχοι του ΕΚΟΕΜΣ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: