Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στο κέντρο της Θήβας και στα Δικαστήρια 700 εργαζόμενοι στην ΕΑΒ!!!

Επτακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) πήραν τον δρόμο για την Θήβα χθες το μεσημέρι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παραπομπή τους στα Δικαστήρια από την Διοίκηση της εταιρίας!

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ, δικάζονταν χθες, μετά από νόμιμη γενική συνέλευση συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την εξαίρεση τους από το νομοσχέδιο της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

«Θέλουμε να παραμείνει η ΕΑΒ κάτω από δημόσιο έλεγχο, γιατί η επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία της που οφείλεται στους εργαζόμενους και μόνο και δεν δικαιολογεί την ιδιωτικοποίηση της» δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ Γιάννης Γκριζόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Μάρκο Κοντιζά, να αναφέρεται στο ανεκτέλεστο έργο 800.000 ευρώ της εταιρίας, αλλά και στις δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, που μιλούν για 2.200 άτομα, τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσει η ΕΑΒ.

« Έχουμε γονατίσει στην δουλειά προκειμένου να στηρίζουμε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και της Π.Α του Λιμενικού και ότι πετάει σε αυτόν τον τόπο, που προσπαθούν να διαλύσουν, κάνοντας αρχή από τις μεγάλες βιομηχανίες, στις οποίες ανήκει και η ΕΑΒ» υπογραμμίζει ο Γ.Γ του Σωματείου, απαντώντας και στα όσα λέγονται περί παχουλών μισθών των εργαζομένων στην ΕΑΒ!

«Αν το κράτος στείλει εκτός ΕΑΒ, την υποστήριξη όλων όσων εμείς κατασκευάζουμε ή επισκευάζουμε, τότε θα βλέπατε το πραγματικό κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Άλλωστε, το δηλώνει και η ίδια η διοίκηση, παραδεχόμενη δεν τους έχουμε brake given και μάλιστα του χρόνου πάμε για κερδοφορία» επισημαίνει, υπενθυμίζοντας όλες τις κριτικές των ξένων εταιριών, τα εξαρτήματα των οποίων έχει αναλάβει η ΕΑΒ, αλλά και τις απανωτές αναθέσεις του εξωτερικού.

Ο Πρόεδρος το Εργατικού Κέντρου Δ. Δημητρίου κάνει λόγο για «επιχείρηση διάσπασης και διάλυσης των Σωματείων, μέσω δικαστικών οδών, προκειμένου να χαρακτηριστούν παράνομες οι νόμιμες στάσεις εργασίας και απεργίες», επιβεβαιώνοντας τα όσα προηγούμενα κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι για απασχόληση εργολάβων στην ΕΑΒ, με την ανοχή της Κυβέρνησης και της Διοίκησης» και χαρακτηρίζοντας «ψευδή» τα όσα λέγονται περί υψηλών μισθών στην Αεροπορική Βιομηχανία, όπου οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί αυξημένες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα…

Την προσπάθεια της Διοίκησης να στηρίξει με ασφαλιστικά μέτρα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ, κατέκρινε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Ψυχογιός, μιλώντας για τις ολοένα αυξανόμενες κινητοποιήσεις της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που «καταστέλλουν τις δραστηριότητες των πολιτών και δημιουργούν ζητήματα ακόμη και επιβίωσης».

Οι εργαζόμενοι έφτασαν με λεωφορεία στην οδό Πινδάρου και πεζοί πέρασαν τον κεντρικό πεζόδρομο, φωνάζοντας συνθήματα, ώσπου κατέληξαν στα Δικαστήρια, έξω από την αίθουσα, που εκδικαζόταν η υπόθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: