Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κατάληψη της ΔΕΗ Θήβας για το «χαράτσι» στους λογαριασμούς!!!

Αγριεύουν τα πράγματα με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και δύσκολα θα μαζευτούν οι αντιδράσεις, καθώς έχουν αρχίσει να δημιουργούνται ήδη επιτροπές σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να αποτρέπουν τις διακοπές ρεύματος.

Χθες το πρωϊ μέλη του ΠΑΜΕ με πολίτες από διάφορα σημεία της Θήβας, αλλά και των εργατικών κατοικιών του Ταχίου, κατέλαβαν την ΔΕΗ, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει το παράνομο και άδικο χαράτσι.

«Τα προβλήματα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, το χαράτσι είναι κομμάτι της πολιτικής που εφαρμόζεται και τα όσα μαγειρεύονται με κυβερνήσεις συνεργασίας είναι κίνηση του πολιτικού συστήματος για να προχωρήσει ακόμη σε πιο βάρβαρες επιθέσεις» δηλώνει ο Αντ. Τουλουμάκος, μιλώντας για τις 6 δόσεις του χαρατσιού, το οποίο έχει επιβληθεί σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εργατόκοσμου, ανέργων δηλαδή, απολυμένων και επαγγελματιών, οι οποίοι δεν έχουν αντικειμενικά να πληρώσουν!

«Ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει, αλλά και αν πληρώσει θα κόψει από το καθημερινό φαγητό του παιδιού του, γι’ αυτό και πρέπει να αντιδράσει οργανωμένα» επισημαίνει, γνωστοποιώντας την συγκρότηση επιτροπών για το χαράτσι, που έχει προκαλέσει βαρύ πλήγμα και στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, οι οποίοι ουσιαστικά δεν είναι οι ιδιοκτήτες, καθώς δεν έχουν τα παραχωρητήρια.

Ο κ. Τουλουμάκος καλεί τον κόσμο να οργανωθεί συλλογικά και να αρνηθεί την πληρωμή του χαρατσιού , ιδιαίτερα όμως τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και των εργολάβων, να μην προχωρήσουν σε διακοπές ρεύματος και τέλος τους πολίτες σε κάθε γειτονιά να προβάλλουν αντιδράσεις…

«Μα, η διακοπή ρεύματος αποτελεί ειλημμένη απόφαση» τον ρωτάμε, παίρνοντας την απάντηση του: «Όλες οι αποφάσεις ειλημμένες είναι, αλλά ο κόσμος μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση, όπως στην 48ωρη πρόσφατη απεργία, όπου νέκρωσαν τα πάντα στην Θήβα, δίνοντας μόνο δείγμα της δύναμης του κόσμου»

«Το μέτρο είναι βάρβαρο κι έτσι πρέπει να είναι και η απάντηση του κόσμου» λέει, δίνοντας απάντηση στο τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση διακοπής ρεύματος: «Οι επιτροπές θα επαγρυπνούν σε κάθε γειτονιά, και όταν μεταβούν για διακοπή, θα βγούν έξω να το αποτρέψουν».

Ο κ. Τουλουμάκος επιρρίπτει ευθύνες και στους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας τα «προεόρτια του κλάδου τους» και προειδοποιώντας τους ότι «πολύ σύντομα θα έρθουν στην αντίστοιχη θέση», καλώντας τους «να σταθούν στο ύψους των περιστάσεων»..

Χαρακτηρίζει «φαινόμενο της όλης κατάστασης» την αδικία που υφίστανται οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών και καλεί τον «χρυσοπληρωμένο από τους εργαζόμενους ΟΕΚ να υπηρετεί την φτηνή στέγη», αλλά και το Εργατικό Κέντρο να ασχοληθεί επί της ουσίας με το πρόβλημα, αντί να αναζητά απαντήσεις με γενικόλογες ερωτήσεις»..

Εξοργισμένοι κυριολεκτικά είναι όμως οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών, πολλοί των οποίων έχουν ήδη λάβει τον λογαριασμό της ΔΕΗ με το χαράτσι για σπίτι που δεν είναι δικό τους….

«Συνάνθρωπός μας με 410 ευρώ σύνταξη, άρρωστος και με αναπηρία, καλείται να πληρώσει συνολικά 380 ευρώ. Πως θα επιβιώσει;» αναρωτιέται η Κατερίνα, η οποία εναγωνίως καλεί τον Δήμαρχο να κάνει κάτι, προκειμένου να βοηθηθεί ο κόσμος…

«Να πληρώσουν αυτοί που τα φάγανε» συμπληρώνει δεύτερη κάτοικος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να πληρώσει το χαράτσι, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα οικονομικό…

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, όπου ο Πρόεδρος Δ. Δημητρίου κάνει για διαφορετικές ενέργειες, στις οποίες έχει προχωρήσει μαζί με τους συναδέλφους του…

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη ενημερωθεί για τις κυριότητες που έφτασαν σε ορισμένους στις αρχές του μήνα και οι οποίες ισχύουν από το 2012, γι’ αυτό κι έστειλαν την σχετική επιστολή στο υπουργείο οικονομικών, αλλά και επικοινώνησαν με τον ΟΕΚ, καθώς εκτός από το χαράτσι υπάρχουν και άλλες «παρατυπίες»….

«Εργασίες που δεν έχουν γίνει στις εργατικές κατοικίες, ενώ το ίδιο το έργο δεν παραδοθεί από τον εργολάβο προς τον ΟΕΚ» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, ο οποίος μάλιστα σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία, διαπίστωσε πως «δεν ήξεραν να απαντήσουν σχετικά»…

«Αν δεν έρθει η απάντηση, θετική η αρνητική , θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών, και αν αυτή δεν γίνει, έχουμε και λέμε» δηλώνει, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την στάση του Εργατικού Κέντρου στο θέμα…

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί δυσκολεύουν τα πράγματα όσο καταφθάνουν οι χαρατσωμένοι λογαριασμοί ρεύματος….

Δεν υπάρχουν σχόλια: