Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Μη νόμιμες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ»!!!

Δεν ήταν νόμιμες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΑΒ, λόγω μη απαρτίας στην Γενική Συνέλευση, προκειμένου να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, αποφάνθηκε η διοίκηση της Αεροπορικής βιομηχανίας στην προχθεσινή δίκη, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των εργαζομένων αλλά και του Εργατικού Κέντρου της Θήβας !
«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την ενέργεια της εργοδοσίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «επιχειρείται με διάφορους τρόπους η αποτροπή του σημαντικότερου όπλου των εργαζομένων, που είναι η απεργία για τα συμφέροντα και την ασφάλειά τους».
«Αντί να ασχοληθούν, πιέζοντας την κυβέρνηση για την μη εφαρμογή των μέτρων της εργασιακής εφεδρείας στην εταιρία λόγω έλλειψης προσωπικού, ασχολούνται με τις νόμιμες καταστατικές διαδικασίες του σωματείου» υπογραμμίζει καλώντας την διοίκηση να «ασκήσουν πιέσεις, σε συνεργασία με το σωματείο και τα μέλη του, στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να αποτραπούν οι εργολαβικές σχέσεις, αλλά και να ενδυναμωθεί η ΕΑΒ με μόνιμο προσωπικό , προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων».
Μέλη του Σωματείου των εργαζομένων ωστόσο, δηλώνουν πως η εταιρία έκρινε την απαρτία της γενικής συνέλευσης από τα χτυπήματα της κάρτας των εργαζομένων, γεγονός που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, καθώς οι περισσότεροι που μπήκαν συμμετείχαν χωρίς να χτυπήσουν κάρτες…
Την ώρα που γραφόταν η είδηση το Δ.Σ του Σωματείου συνεδρίαζε για το θέμα, αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: