Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εξαρθρώθηκε τετραμελής εγκληματική ομάδα στη Ν. Αρτάκη που δρούσε στη περιοχή Ψαχνών

Εξαρθρώθηκε, χθες (06-02-2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης, τετραμελής εγκληματική ομάδα που δρούσε στη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, ενώ εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων σε καταστήματα.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις αλλοδαποί, Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 30, 25, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης, διενήργησαν, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία των δραστών στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν οι τρεις εκ των τεσσάρων δραστών, βρέθηκαν ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα προερχόμενα από κλοπές και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες. Ο 19χρονος συνεργός τους αναζητήθηκε και συνελήφθη, από τους αστυνομικούς σήμερα το πρωί.

Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι πρόκειται για μια τετραμελή εγκληματική ομάδα, η οποία αφού συνενώθηκε, δρούσε από κοινού με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος, διαπράττοντας κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας.

Αναλυτικότερα εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα τρεις κλοπές – διαρρήξεις που διέπραξαν οι δράστες το χρονικό διάστημα από 27-01-2012 έως 06-02-2012 :

Την 27-01-2012 νωρίς το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα – καφενείο, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, στα Ψαχνά Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή.
Την 05-02-2012 νωρίς το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα – κάβα, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού στα Ψαχνά Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, εκατό (100) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ σε κέρματα.
Την 06-02-2012 νωρίς το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα – οινολογικό εργαστήριο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, στα Ψαχνά Ευβοίας, από το οποίο αφαίρεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, γυαλιά ηλίου και το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε, ότι οι τρεις εκ των τεσσάρων αλλοδαπών διαμένουν παράνομα στη Χώρα μας, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ επίσης σε βάρος του 25χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, αφού στο παρελθόν είχε παραβιάσει προθεσμία αναχώρησης από τη Χώρα μας.

Οι τρεις κατασχεθέντες φορητοί υπολογιστές καθώς και οι φιάλες με τα οινοπνευματώδη ποτά, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Αρτάκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: