Η ΦΙΞ ανοίγεται επιθετικά σε ξένες αγορές, προσλαμβάνει διαρκώς προσωπικό και δεν μειώνει τους μισθούς…
Μόνο κρίση δεν αντιμετωπίζει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, που πριν δυο περίπου χρόνια «επανέφερε» στην αγορά την μπύρα Fix!
Η εταιρία ανοίγεται επιθετικά σε ξένες αγορές, προσλαμβάνει διαρκώς προσωπικό και δεν μειώνει τους μισθούς, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε να υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία…
Το εργοστάσιο στην Ριτσώνα Εύβοιας παράγει 480.000 εκατόλιτρα, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν πέρυσι και φέτος υλοποιεί νέες επενδύσεις για την αναβάθμιση του εξοπλισμού παραγωγής αλλά και την ανάπτυξη της παρουσίας της στα τελικά σημεία πώλησης, αυξάνοντας το προσωπικό της στα 170 από τα 150 άτομα που εργάζονταν πέρυσι.
Η εταιρία μάλιστα, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα ακόμη προϊόν, την μαύρη μπύρα “FIX Dark”, η οποία θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή μέχρι και 10.000 εκατόλιτρα ετησίως.
Να σημειωθεί ότι η μπύρα Φίξ κυκλοφορεί σε 8 χώρες (Γερμανία, Αυστραλία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Αλβανία και Αυστρία) ενώ μέχρι το τέλος Μαϊου θα εισέλθει σε άλλες 6 ξένες αγορές, με στόχο η εξαγωγική δραστηριότητα να καλύπτει το 3-4% των πωλήσεών της.
Στον τομέα των πρώτων υλών που αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του κόστους και της ποιότητας στη ζυθοποιία, η εταιρεία έχει δημιουργήσει στη Θήβα ένα πειραματικό αγρό έκτασης 200.000 τ.μ. (μέσω συμβολαιακής καλλιέργειας) από τον οποίο προσδοκά σε παραγωγή 100.000 κιλών ελληνικού κριθαριού υψηλής ποιότητας, έως τις αρχές καλοκαιριού του 2012 και βάση των αποτελεσμάτων της συγκομιδής της πρώτης σοδειάς τον Ιούνιο, η εταιρεία θα αποφασίσει αν θα επεκτείνει κατά πολύ περισσότερο το πρόγραμμα, ενώ στα μεσοπρόθεσμα σχέδιά της είναι να επενδύσει στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής βύνης, καθώς σήμερα οι ζυθοποιίες στην Ελλάδα εισάγουν τη βύνη κυρίως από τη Γερμανία, ενώ υπάρχει μόνο ένα ζυθοποίο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου