ΣΤΕΒΙΑ
Σεμινάριο
στη Βάρκιζα
Κυριακή 27 Μαΐου 2012, ώρα 10.00 – 15.00
Αίθουσα:
«
Ακρόκοσμος» του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου
PAN COLLEGE
«Πανδιδακτήριο»
στη
Βάρκιζα Αττικής
Θέματα
Ημερίδας:
«Καλλιέργεια- Μεταποίηση- Εμπορία-
Ευεργετικές ιδιότητες- Χρήσεις
Στέβιας».
Κεντρικός
ομιλητής:
ο Γεωπόνος- Ερευνητής Παύλος Καπόγλου,
συγγραφέας του βιβλίου:
«ΣΤΕΒΙΑ- γλυκιά, αλλά
αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ»
Είσοδος από 30 έως 50 ευρώ / άτομο.
Πληροφορίες και Πρόγραμμα Ημερίδας:
Δηλώσεις συμμετοχής
Στα
τηλέφωνα : 6944 932985 & 6945 768270
Με Fax στο τηλ/ fax 2333501319
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΕΒΙΑΣ
ΒΑΡΚΙΖΑΣ
10.00 – 11.00 : Προσέλευση – Εγγραφές- Γνωριμίες
11.00– 11.20 : Παύλος Καπόγλου
(Γεωπόνος ΑΠΘ )
ΤΟ ΦΥΤΟ ΣΤΕΒΙΑ
Η Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας.
Οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας.
Η κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας.
Η ευδοκίμηση της Στέβιας σε
διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
11.20- 11.40 : Παύλος Καπόγλου
(Γεωπόνος ΑΠΘ)
ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
& ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ
Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου και
ζώων
Οι χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των
πουλερικών και των μελισσών.
11.45- 12.30 : Διάλειμμα
για καφέ και γεύμα - επιχειρηματικές επαφές
12.30- 13.30 : Παύλος Καπόγλου
( Γεωπόνος ΑΠΘ )
Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΤΕΒΙΑΣ
Οικονομικά αποτελέσματα καλλιέργειας της Στέβιας.
Η ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ και ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΣΤΕΒΙΑΣ
Οικονομικά αποτελέσματα της μεταποίησης Στέβιας
Η εμπορική σημασία και η προοπτική της Στέβιας.
Η συμβολή της Στέβιας στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη της
Ελλάδας.
13.30 - 14.15 :
Ερωτήσεις ακροατηρίου και Απαντήσεις Εισηγητών.
14.15 – 15.00 : Λήξη
Ημερίδας
Προσωπικές συναντήσεις με Σύνεδρους.