Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Επιστολή του "Σπάρτακου" στην Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Συνάδελφοι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας  

Γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι τα όργανα διοίκησης του εργατικού κινήματος είναι θεσμοί που κατακτήθηκαν από την εργατική τάξη. Δεν της χαρίστηκαν, και πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους τους εργαζόμενους. Την αξία τους όμως την οφείλουν στους πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας που υπηρέτησαν το κίνημα με όλες τις δυνάμεις τους ακόμη και με τη ζωή τους, και δεν τη εισέπραξαν από το νομοθετικό διάταγμα που κάποτε δημοσιεύθηκε σε κάποιο Φ.Ε.Κ. Είναι υποκριτικό επομένως για οποιονδήποτε ασκεί διοίκηση στο εργατικό κίνημα να απαιτεί να εξαιρείται της κριτικής ακόμη και δημόσιας επειδή θέλει να ταυτίζει το πρόσωπό του με το θεσμό. Είναι θεμιτό βεβαίως να απαιτεί η κριτική να είναι αληθής, ειλικρινής και στοιχειοθετημένη.

Ευθύς εξαρχής να δηλώσουμε ότι για το ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ΕΧΘΡΟΣ είναι η αστική τάξη, το πολιτικό της προσωπικό (κυβέρνηση και αστικά κόμματα ), οι δυνάμεις καταστολής και οι διανοούμενοί της που έχουν ορίσει έργο της ζωής τους τη διαστρέβλωση κάθε επιστημονικής αλήθειας για να δικαιολογήσουν όλα τα μεγάλα και μικρά εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος της εργαζόμενης ανθρωπότητας και του πλανήτη. Εργάτης δεν περισσεύει κανένας.

Η ενότητα στις γραμμές μας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλά η ενότητα πρέπει να στηρίζεται σε αρχές αγωνιστικές, ταξικά προσανατολισμένες που δεν βαφτίζουν τους εργάτες εταίρους των βιομηχάνων και δεν επιτρέπουν στους προέδρους και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΓΣΕΕ πότε να γίνονται υπουργοί αντεργατικών κυβερνήσεων και πότε να προσκαλούν τη Μέρκελ στην Ελλάδα.
Ούτε μετρούν την συνδικαλιστική τους αποδοτικότητα με την επίλυση εργατικών διαφορών και μόνο, που στη καλύτερη περίπτωση μαζεύουν έσοδα για το δημόσιο τα οποία σε τελική ανάλυση επιστρέφουν ως χορηγίες στη βιομηχανία.

Οι υπάλληλοι του ΣΕΠΕ είναι υπάλληλοι ενός κράτους που δεν εργάζεται για τους εργάτες. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους να θεωρείται ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ η πίεση του συνδικαλιστή στο βουλευτή, στον υπουργό, στο κρατικό υπάλληλο. Απ΄αυτά μπουχτίσαμε και δεν αποδίδουν. Αυτά είναι γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που ενίοτε μετατρέπεται σε εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και δεν είναι δική μας εφεύρεση αυτό. Είναι δυστυχώς η θλιβερή πλευρά της ιστορίας του εργατικού κινήματος και πρέπει να σταματήσει.

Εργατικός συνδικαλισμός είναι αυτός που διδάσκει τον εργάτη ποια είναι η ταξική του θέση, που του μαθαίνει να αντιστέκεται και να εξεγείρεται για να αλλάξει τη ζωή του και το κόσμο.
Εργάτης συνδικαλιστής είναι αυτός που βρίσκει εκείνους που ζουν στο βούρκο, διαβάζει τα όνειρά τους και τα φέρνει ακέραια στο κάδρο της πολιτικής. Που βρίσκεται στη πύλη του εργοστασίου κάθε μέρα, στις ουρές των ανέργων και των μεταναστών στις εργατογειτονιές και προσκαλεί στον αγώνα.  

Η δική μας καταγγελία έγινε μετά τα γεγονότα στην INOVA. Φέραμε το θέμα της παράνομης μείωσης των μισθών και της ένωσης προσώπων στην επιφάνεια. Κινητοποιηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση, ζητήσαμε από την επιθεώρηση εργασίας να επισκεφθούμε από κοινού την εταιρία για έλεγχο, μας αρνήθηκε προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες και την επόμενη μέρα όταν επισκέφθηκαν το εργοστάσιο με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θ. εκείνος και όχι αυτοί ξέχασε να μας ενημερώσει και να μας καλέσει.

Έτσι πρόεδρε, ενότητα δεν χτίζεται. Εμείς ωστόσο, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε επισκεφθεί την INOVA πολλές φορές και πρωί και μεσημέρι και βράδυ χωρίς επόπτη. Έχουμε μιλήσει σε όλους τους εργάτες και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε εκεί μέχρι τη τελική νίκη. Και θα πρέπει να είσαι περήφανος που στο δικό σου εργατικό κέντρο ανήκει ένα σωματείο που έχει επισκεφθεί δεκάδες εργοστάσια δεκάδες φορές σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο ζωής. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ. Με αυτό το ταξικό πλαίσιο καλούμε εσάς και όλη την εργατική τάξη σε αγώνες μέχρι τη νίκη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 
ΘΗΒΑ 30/06/2012
Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 94
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΤ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 80/2011 ΠΡΩΤΟΔ. ΘΗΒΩΝ
ΑΡΙΘ. ΚΑΤΑΧ. ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 840/9-5-2011
ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944743524 6979133908 6978353438