Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι δράσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει τις δράσεις της, προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη το άθλιο και αντεργατικό σχέδιο της τρικομματικής συγκυβέρνησης να μπουν χιλιάδες εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον προθάλαμο της απόλυσης, να τεθούν δηλαδή σε διαθεσιμότητα.  


Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-3ος Όροφος-Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη σύλληψη των τριών συναδέλφων, καθώς επίσης και για το σχέδιο της διαθεσιμότητας-απολύσεων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση.  

Για την ΤΡΙΤΗ 20 Νοεμβρίου 2012, έχει προγραμματισθεί 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια.  
Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας.  

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) να αποφασίσουν από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων, ώστε η απόφαση για τη μη χορήγηση των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη στους εργαζόμενους προκειμένου να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει καμιά απόλυση εργαζομένου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι αποφασισμένη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με τελικό στόχο την ανατροπή στην πράξη των διατάξεων του Ν.4093/2012 που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομική και λειτουργική κατάρρευση.