Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Στον κεντρικό πεζόδρομο Θήβας το ΠΑΜΕ!

Στον κεντρικό πεζόδρομο Θήβας συγκεντρώθηκαν χθες τα μέλη του ΠΑΜΕ , προκειμένου να διατρανώσουν την αντίδραση τους στην κατάργηση των συμβάσεων εργασίας και όλων των αντεργτικών νόμων, με τους οποίους μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις … 

«Πρόκειται για την πιο βάρβαρη ανατροπή της εργασιακής σχέσης στα τελευταία χρόνια, την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής σύμβασης εργασίας , που δεν έχει να κάνει απλά με μείωση μισθών, αλλά με αυτό που ονειρεύονταν εδώ και 10ετίες οι βιομήχανοι εφοπλιστές και τραπεζίτες , δηλαδή ο κάθε εργάτης θα πηγαίνει μόνος του και θα διαπραγματεύεται την σύμβαση εργασίας» επεσήμανε ο Αντ. Τουλουμάκος, μιλώντας για «τσάκισμα του εργατικού κινήματος».. 

«Πρέπει να το καταλάβει και τελευταίος εργάτης , ειδικά οι νέοι, ότι αυτό δεν πρέπει να περάσει και με βάση αυτό να αναπτυχθούν αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς» υπογράμμισε, αναφερόμενος και στους «σχεδιασμούς της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της Ε.Ε για κατάργηση της δυνατότητας της απεργίας..

«Πρόκειται για λογικές, που πρέπει να καταδικαστούν το ίδιο και οι εγκάθετοι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές , που κάθονται στο σβέρκο των εργατών» είπε, αναφερόμενος στα συγκεκριμένα παραδείγματα της απόφασης των σωματείων στο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ της Ελλάδος για 2ωρες στάσεις , αλλά και σε εκείνους που «υποχρέωσαν και ανάγκασαν τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ , να δουλέψουν για την κάλυψη της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα»..

Στην διαφορά μεταξύ ανάπτυξης και ανεργίας αναφέρθηκε ο Δ. Γκούμας, Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας… «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη, όταν η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30% και ίσως το 60% στους νέους ηλικίας 25 με 35 ετών, που έχουν προσόντα , είναι σπουδαγμένοι και καταρτισμένοι.

Αυτά τα δυο δεν δένουν μα κοροϊδεύουν λοιπόν ότι με μισθούς Κίνας, Ινδίας ή και Βουλγαρίας με μισθούς 150 ευρώ και καμία ανάπτυξη, παρά το ότι μέλος της Ε.Ε, η οποία ευθύνεται για όλα τα δεινά.. Επομένως, ψεύδονται όσοι υποστηρίζουν πως θα έρθει η ανάπτυξη και απασχόληση όταν θα έχουν πλέον κατεδαφίσει τα πάντα, όταν δεν θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και όταν τα δικαιώματα των εργατών θα έχουν σφαγιαστεί..» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα της λαϊκής συμμαχίας, από όλους, ακόμη και από εκείνους που δεν συμφωνούν με την λογική του ΠΑΜΕ…

«Καλούμε όλους στην βάση, εκεί όπου δημιουργούνται υγιείς συμμαχίες και όχι εκείνες που να εκπορεύονται από ξεπουλημένα συνδικαλιστικά στοιχεία, που έχουν συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση» επεσήμανε, μιλώντας για προοπτική του λαϊκού κινήματος στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής και για άλλο δρόμο ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ικανοποίηση των διευρυμένων κοινωνικών αναγκών.

Πηγη: Βοιωτική Ώρα