Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Επαγγελματίες Θήβας: Διευκρινιστική εγκύκλιος για την έκδοση τιμολογίων

Θέμα: «Διευκρινίσεις για την εφαρμογή έκδοσης τιμολογίων σε αντικατάσταση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών από εκμεταλλευτές καταστημάτων που διαθέτουν φαγητά και ποτά για επιτόπια κατανάλωση»  

Αγαπητοί Συνάδελφοι , Για την καλύτερη ενημέρωση σας και την αποφυγή λαθών για την αντικατάσταση των αποδείξεων Ταμειακής Φορολογικής Μηχανής (Τ.Φ.Μ.) με αθεώρητο τιμολόγιο διευκρινίζουμε ότι: Έσοδα θεωρούνται μόνο οι αποδείξεις της Τ.Φ.Μ.  

Τα αθεώρητα τιμολόγια θεωρούνται παραστατικά έγγραφα και καταχωρούνται στο Βιβλίο Εσόδων–Εξόδων, σε ιδιαίτερη στήλη, για την παρακολούθηση των πωλήσεων χονδρικής.  

Οι αποδείξεις της Τ.Φ.Μ. , επισυνάπτονται (καρφιτσώνονται) στο στέλεχος του τιμολογίου (κίτρινο) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, επί του οποίου αναγράφεται χειρόγραφα ή με σφραγίδα το παρακάτω κείμενο: 

 ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜΩΝ ………………………ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ Φ.Τ.Μ. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – fax 2262081044 ΚΙΝ:6978007275 Email:oebethivas@yahoo.gr ''

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ