Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση – απάντηση των κτηνιάτρων της Θήβας

 Με έκπληξη μας διαβάσαμε σε δύο τοπικά blogs, ανακριβές και συκοφαντικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο συνάδελφοί μας συγκεκριμένου Κτηνιατρείου, ανέλαβαν το έργο της στείρωσης, αποπαρασίτωσης, εμβολιασμού και σήμανσης αδέσποτων ζώων της πόλης μας. 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ οι κτηνίατροι της Θήβας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Δημάρχου Σπύρου Νικολάου, να συμβάλλουμε με την επιστημονική μας ιδιότητα στο παραπάνω πρόγραμμα. Καθώς είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να απόσχουν από αυτή τη συλλογική προσπάθεια, πόσο μάλλον που το ένα μέλος της συνδέεται συγγενικά με τον Δήμαρχο. Πάνω σε αυτή τη βάση υπογράφηκαν πανομοιότυπες συμβάσεις με κάθε ένα κτηνιατρείο, όπως μας ζητήθηκε. 

Είναι λοιπόν κακόβουλο το συγκεκριμένο δημοσίευμα που στο βωμό της όποιας σκοπιμότητας θίγονται η ηθική, η αξιοπρέπεια καθώς και ο επαγγελματισμός των συγκεκριμένων συναδέλφων μας γι’αυτό και το καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. 

Οι κτηνίατροι της Θήβας Δεβετζή Καλλιόπη, Καλπούζος Γεώργιος, Καραμπιτσάκος Αναστάσιος, Νάκου Παναγιώτα, Νικολάου Γεωργία, Παπαδημητρίου Γεώργιος, Σκλέπας Ιωάννης. 

Η απάντηση του viotianet.gr 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απάντηση των κτηνιάτρων της Θήβας δεν αφορά το viotianet.gr διότι ΠΟΤΕ δεν απευθύνθηκε σε εκείνους και ΠΟΤΕ δεν αμφισβήτησε την ηθική, την αξιοπρέπεια και τον επαγγελματισμό τους.

Σε διαφορετική περίπτωση η συγκεκριμένη «απάντηση» θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι ανακριβής, συκοφαντική, κακόβουλη, ότι έχει σκοπιμότητα, στοχεύει στη φίμωση και θίγει με βάναυσο τρόπο την εγκυρότητα, την αξιοπιστία του, την ηθική και την αξιοπρέπεια των συντελεστών του και φυσικά ως τέτοια να την καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. 

Το viotianer.gr απλά αφουγκραζόμενο την τοπική κοινωνία έθεσε το ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο αν με ένα από τα δύο μέλη της Ο.Ε. που αναφέρει η συγκεκριμένη σύμβαση έχει συγγενική σχέση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

«Στεκόμαστε στο ηθικό μέρος και αυτό οφείλει ο κ. δήμαρχος να το ξεκαθαρίσει απέναντι στους συμπολίτες, απέναντι στο λαό του διευρυμένου δήμου Θηβαίων που είναι και ο τελικός κριτής. 

Είτε λοιπόν πρόκειται για στενό συγγενικό του πρόσωπο, είτε όχι ο Σ. Νικολάου πρέπει να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί για να σταματήσουν να ακούγονται διάφορα» γράφαμε συγκεκριμένα. Στο κομμάτι της ενημέρωσης που μας αφορά αλλοίμονο αν κάποιος θεωρεί ότι οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο δήμο τους και οτι ο δήμος δεν έχει την υποχρέωση να τους ενημερώνει. 

Στο αν μπορεί ένας δήμαρχος να προβεί σε τέτοια σύμβαση και αν αυτή είναι νόμιμη ή όχι είναι άλλων αρμοδιότητα και δεν ασχοληθήκαμε και ούτε ασχολούμαστε με αυτό. Επίσης να σημειώσουμε ότι το ίδιο ερώτημα θέσαμε και προς την αντιπολίτευση που μέχρι σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος!!! 

Τέλος δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε πως με την απάντησή σας ξεκαθαρίσατε την κατάσταση και ορθός πράξατε ότι δηλαδή «Καθώς είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι να απόσχουν από αυτή τη συλλογική προσπάθεια, πόσο μάλλον που το ένα μέλος της συνδέεται συγγενικά με τον Δήμαρχο». 

Πηγή: Viotianet.gr