Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή της ΕΑΒ στην έκθεση IDEX 2013. στα Αραβικά Εμιράτα

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία συμμετέχει στην έκθεση IDEX (International Defense Exhibition & Conference) που διοργανώνεται στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από 17 έως 21 Φεβρουαρίου 2013 και στην οποία εκθέτουν οι μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου.  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Μιχάλη Κωσταράκο, επισκέφθηκε τον ελληνικό εκθεσιακό χώρο όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνεται στην ελληνική αμυντική βιομηχανία μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση –μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες που πραγματοποιούνται διεθνώς– να προβάλλει τη χώρα, τη σημαντική γεωστρατηγική της θέση καθώς και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών της.  

Παράλληλα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ελληνικής παρουσίας λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επενδύσεις στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών.  

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΒ κ. Κυριάκο Λινάκη για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής γενικότερα. 

Με την παρουσία της στην κορυφαία αυτή διοργάνωση η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία προβάλλει την υψηλή τεχνογνωσία της και το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών της και δημιουργεί το γόνιμο έδαφος για επέκταση των υπαρχουσών συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή αξιοποιώντας τις μεγάλες εμπορικές προοπτικές και προκλήσεις που παρουσιάζονται.