Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Με 12 θέματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας!

Με 12 θέματα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας! Επανατοποθέτηση του μνημείου Πεσόντων Θηβαίων κατά τους πολέμους μεταξύ των ετών 1912 – 1941 στο χώρο κατάθεσης στεφάνων… Με δώδεκα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαρτίου 2013… 

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορά την επανατοποθέτηση του μνημείου Πεσόντων Θηβαίων κατά τους πολέμους μεταξύ των ετών 1912 – 1941 στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στον χώρο του Ναού Αγίου Γεωργίου Θηβών. Ακολουθούν η απόφαση για την οριοθέτηση των χώρων άσκησης υπαίθριου – στάσιμου εμπορίου για το έτος 2013, η γνωμοδότηση για το Λατομείο Αδρανών Υλικών και νέων συνοδών έργων εταιρείας στο «Μεσοβούνι» Θίσβης και η έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Μελέτη Βιοκλιματικής αναβάθμισης του Δημόσιου Ανοικτού χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος «Χρυσορρόα» της Θήβας». 

Η λήψη απόφασης σε αίτημα συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και του Δήμου .Θηβαίων για διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας είναι το τέταρτο θέμα συζήτησης κι έπονται εγκρίσεις του Σώματος για την άδεια εισόδου – εξόδου σε γήπεδο σε δημοτικό δρόμο στο «Καναβάρι», η πρακτικής άσκηση σπουδαστών στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας «Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Λογιστικής» και στο Τ.Ε.Ι. Πατρών «Τμήμα Λογιστικής» στον Δήμο Θηβαίων και η απόφαση για την αποδοχή ή μη της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων. 

Τα τρία τελευταία θέματα έχουν να κάνουν με την αποδοχή πιστώσεων από ΥΠΕΣ , 199.402,09 ευρώ για την αναπαλαίωση Ελαιοτριβείου των Βαγίων, 59.667,64 ευρώ που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν. 3756/09 και 73.081,28 ευρώ για «Λειτουργικές δαπάνες σχολείων έτους 2013» (β’ κατανομή).